Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Τροπολογία – Oμολογία Aποτυχίας Για Μετακινήσεις Υγειονομικών Έως Και 9 Μήνες!

Με τροπολογία (εδώ) που κατέθεσε ο υπ. Υγείας κ Κικίλιας στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης, δίνεται η δυνατότητα για μετακινήσεις προσωπικού μέχρι και για 9 μήνες στο όνομα της αντιμετώπισης πανδημίας.

Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του υπ. Υγείας να μπορεί να μετακινείται για 3 μήνες με δυνατότατα παράτασης έως και 6 μήνες προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (Γιατροί, νοσηλευτικό, βοηθητικό, ΙΔΟΧ, ειδικευόμενοι γιατροί) μεταξύ των μονάδων υγείας με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ίδια δυνατότητα για μετακίνηση για 3+6 μήνες προσωπικού του ΕΚΑΒ δίνεται και στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ.

Η αδυναμία να καλυφτούν οι ανάγκες στη στελέχωση των μονάδων υγείας οδηγεί μάλιστα την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας και την Κυβέρνηση να καλεί, μέσω των σχετικών ρυθμίσεων, εθελοντές και εργαζόμενους από τον ιδιωτικό τομέα υγείας να «στελεχώσουν» τις δημόσιες μονάδες υγείας με προσωρινές συμβάσεις για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Στην ίδια τροπολογία δίνεται η δυνατότατα παράτασης παραμονής μέχρι τις 30/6/21 των γιατρών που συμπληρώνουν τα 67 έτη και με βάση το υφιστάμενο καθεστώς συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά στο τέλος του έτους.

Ταυτόχρονα, οι διαρροές που διοχετεύτηκαν προφανώς από το υπ. Υγείας και είδαν το φως της δημοσιότητας για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αφού απλώς η τροπολογία απλώς συστήνει κάποιες νέες οργανικές θέσεις που δεν έχουν προκηρυχθεί.

Στην τροπολογία υπάρχουν μια σειρά διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα με απόφαση του υπ. Υγείας να δεσμευτούν κλίνες, εργαστήρια ακόμα και νοσοκομεία από τον ιδιωτικό τομέα για τις ανάγκες του ΕΣΥ προφανώς με τις προνομιακές αποζημιώσεις που έχει νομοθετήσει η Κυβέρνηση.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα δέσμευσης τουριστικών καταλυμάτων, ξενοδοχείων και κτιρίων για την αντιμετώπιση περιστατικών covid-19.

Οι ρυθμίσεις αυτές αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι θριαμβολογίες της Κυβέρνησης για αυξημένη στελέχωση των Νοσοκομείων και των μονάδων υγείας και την στήριξη του ΕΣΥ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα γεγονός που την οδηγεί την ύστατη στιγμή να τρέχει όπως – όπως να “μπαλώσει” την κατάσταση.

Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου