Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Πρόταση Προς Την ΟΕΝΓΕ Για Υποβολή Μηνυτήριας Αναφοράς

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 25/11/20

Ο λαός μας σήμερα βιώνει μια τραγική κατάσταση όσον αφορά την επιδημία COVID19. Τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα μας καταρρίπτει το ένα μακάβριο ρεκόρ μετά το άλλο σε ημερήσιο αριθμό θανάτων. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και συνάδελφοι υγειονομικοί που πέφτουν ηρωικά πάνω στο καθήκον προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Ως νοσοκομειακοί γιατροί και ως υγειονομικοί του ΕΣΥ γενικότερα έγκαιρα και με τεράστια υπομονή εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συνεννόησης με την κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε πως ήδη από 24/3/20 η ΟΕΝΓΕ είχε καταθέσει στους υπουργούς Υγείας κκ Κικίλια και Κοντοζαμάνη συγκεκριμένη δέσμη αιτημάτων για την ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης λόγω της επιδημίας. Επίσης στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη με ανοικτή επιστολή από μέσα Απριλίου. Όμως όχι μόνο σχεδόν τίποτα από αυτά δεν υλοποιήθηκε όλους αυτούς τους προηγούμενους μήνες αλλά η κυβέρνηση με δική της αποκλειστικά ευθύνη διέκοψε από τότε την επικοινωνία με τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Η επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό ουδέποτε απαντήθηκε έστω και για λόγους ευγένειας. Οι υπουργοί Υγείας ουδέποτε ανταποκρίθηκαν στις επίμονες εκκλήσεις μας για νέες τηλεδιασκέψεις.

Ως ΟΕΝΓΕ και ως Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών επανήλθαμε έγκαιρα τον Οκτώβριο του 2020 κρούοντας με δημόσιες ανακοινώσεις μας τον κίνδυνο ιδιαίτερα για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά. Και πάλι οι επισημάνσεις μας έπεσαν στο κενό. Επισημάνσεις που συμπύκνωναν την αγωνία χιλιάδων νοσοκομειακών γιατρών σε όλη την χώρα, πολλοί από τους οποίους δίνουν επί μήνες την μάχη μέσα στις πτέρυγες νοσηλείας COVID, μέσα στις ΜΕΘ COVID, μέσα στα ΤΕΠ ύποπτων κρουσμάτων και ταυτόχρονα εκπροσωπούν την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία. Και πάλι όλες αυτές οι επισημάνσεις έπεσαν στο κενό. Π.χ. οι αρμόδιοι συνειδητοποίησαν πως η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη είναι δραματική με τεράστια καθυστέρηση τουλάχιστον 15 (δεκαπέντε) πολύτιμων ημερών.

Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα των εννέα μηνών ενώ δεν έκανε σχεδόν τίποτα ουσιαστικό για την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης, αναλώθηκε στην εξυπηρέτηση συμφερόντων και στην επικοινωνιακή προπαγάνδα με γελοίες διαψεύσεις των πάντων προσπαθώντας πάντα να παρουσιάζει το «μαύρο» για «άσπρο». Μάλιστα τις τελευταίες μέρες που η κατάσταση έχει γίνει απελπιστική, επιδεικνύει απύθμενο θράσος βάζοντας τους μηχανισμούς του κράτους να στοχοποιούν και να συκοφαντούν νοσοκομειακούς γιατρούς απειλώντας τους μάλιστα με δικαστικές και διοικητικές διώξεις στην απεγνωσμένη της προσπάθεια να τους φιμώσει για να συγκαλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες.

Όμως αυτές οι ευθύνες δεν μπορούν να συγκαλυφθούν. Ξεχειλίζει η οργή των δεκάδων χιλιάδων υγειονομικών που δίνουν την μάχη με αυτοθυσία όχι μόνο χωρίς ουσιαστική στήριξη από το κράτος αλλά με συκοφάντηση, στοχοποίηση και διώξεις επιπρόσθετα. Και πρώτα και κύρια ξεχειλίζει η οργή ολόκληρου του λαού γι’ αυτές τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες όπως φαίνεται σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Πιστεύουμε όλα κρίνονται και κερδίζονται κινηματικά και πολιτικά πρωτίστως. Πιστεύουμε όμως πως μια μηνυτήρια αναφορά από την ΟΕΝΓΕ για διερεύνηση ευθυνών των αρμοδίων θα βοηθήσει να σπάσει το «σιωπητήριο» που προσπαθούν να επιβάλλουν, να σταματήσουμε τώρα την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη ! Αρκετά πια με το θράσος τους !

στάλθηκε με email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου