Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Να Τελειώνουμε Με Την Κυβέρνηση Της Αρρώστιας Και Της Κρίσης / του Κώστα Πολύδωρου

 Κώστας Πολύδωρας
Η ΝΔ συνεργάστηκε προεκλογικά με τα αφεντικά στην Ιδιωτική Υγεία. Η ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτέλεσε βασικό άξονα του προγράμματος του Μητσοτάκη. Ενταγμένος στο νεοφιλελεύθερο αφήγημα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις, να δημιουργήσουν νέες και "καλοπληρωμένες" θέσεις εργασίας και να δώσουν ώθηση στην οικονομία.

Ακόμα και μέσα στην πανδημία δεν είδαμε αντιστροφή αυτής της πολιτικής. Οι κλινικάρχες που δεν εξυπηρέτησαν ούτε ένα περιστατικό covid πήραν δώρο 30 εκατ., διπλασίασαν τα νοσήλια, απορρόφησαν με το αζημίωτο τους ασθενείς που είχαν προγραμματίσει να χειρουργηθούν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, αλλά το χειρουργείο τους ακυρώθηκε όπως και το 80% των επεμβάσεων στα δημόσια νοσοκομεία, πήραν δώρο νέες φοροελαφρύνσεις λόγω κατάργησης του clawback και του rebate, τους δόθηκε δικαίωμα για επέκταση μέχρι και 40% των ΜΕΘ με το ίδιο προσωπικό και στήσανε ένα πάρτυ κερδοσκοπίας με τα προληπτικά τέστ για τον κορονοϊό.

Μπορούν ακόμα και τώρα να ανοίξουν ξανά τα δημόσια νοσοκομεία που έκλεισαν, να λειτουργήσουν με καλύτερους όρους αυτά που παραμένουν ανοιχτά με την αυτοθυσία του προσωπικού τους και να ενταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές στον κεντρικό σχεδιασμό για να σωθούν ζωές και για να σωθεί ολόκληρη η κοινωνία. Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζονται λεφτά για την Υγεία, μαζικές προσλήψεις προσωπικού, κρατικοποίηση όλων των μονάδων ιδιωτικής υγείας χωρίς αποζημίωση που δεν είναι διατεθειμένοι να πραγματοποιήσουν ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.

Ο δρόμος για να τα πετύχουμε αυτά περνάει από την πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη! Για να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της αρρώστιας και της κρίσης.

Κώστας Πολύδωρος
μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου