Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Δραματική Έλλειψη Κλινών Στα Νοσοκομεία / της Κατερίνας Μάτσα

της Κατερίνας Μάτσα

Άρρωστοι πεθαίνουν χωρίς φροντίδα στα σπίτια τους!

Καθημερινά το νοσοκομειακό προσωπικό του ΕΣΥ εκπέμπει SOS προς την κυβέρνηση ότι δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς με κορονοϊό, δεν υπάρχει προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες, θα χαθούν ζωές. Εις ώτα μη ακουόντων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κωφεύει προκλητικά Και χάνονται ζωές. Τραγικό παράδειγμα που συγκλονίζει είναι αυτό της μάνας και του 45χρονου γιου της, με νοητική υστέρηση: “Δεν υπάρχει ίσως παράδειγμα πιο τρανταχτό για το τι σημαίνει να λείπουν κλίνες αυτές τις ώρες από εκείνο του 45χρονου που -αφυδατωμένος, πεινασμένος, λερωμένος και με υψηλό πυρετό- κουλουριασμένος σε στάση εμβρυική πέρασε δύο 24ωρα δίπλα στο σώμα της νεκρής μάνας του. Είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, είχαν εξεταστεί και τους είχαν συστήσει να μείνουν σπίτι….» (Ντίνα Δασκαλοπούλου, Εφημερίδα των. Συντακτών 20|11|20)

Τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, γιατί αρνείται, από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, να ενισχύσει το ΕΣΥ και προπαντός να προσλάβει μόνιμο προσωπικό για τα νοσοκομεία του. Επιχειρεί, με εγκληματική καθυστέρηση και προχειρότητα, να καλύψει κάποια κενά, μετακινώντας το ήδη υπάρχον προσωπικό από τη μια κλινική στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από το κέντρο υγείας στο νοσοκομείο, γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ακόμα και ορθοπεδικούς και δερματολόγους !

Προκαλεί τους γιατρούς του ΕΣΥ και το δημόσιο αίσθημα προσφέροντας αμοιβή 2.000 ευρώ, καθαρά το μήνα, στους ιδιώτες γιατρούς, που θα διατηρούν συνάμα σε λειτουργία το ιατρείο τους και τη σχέση τους με την ιδιωτική κλινική. Ανέχεται να την εμπαίζουν οι ιδιώτες, που ζητούν, διαμέσου του ΠΙΣ, 3.000 ευρώ, βγάζοντας τη γλώσσα σε ολόκληρο το λαό. Αρνείται να επιτάξει αμέσως, χωρίς αποζημίωση, τις ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες κλίνες

Η κυβέρνηση αυτή αποδείχτηκε στην πράξη ανίκανη και εγκληματική Ο λαός, τελικά, και μόνο αυτός, με συλλογική οργάνωση και σχέδιο, με επιστήμονες στην υπηρεσία του κι όχι φερέφωνα της εξουσίας, μπορεί και πρέπει να πάρει τα μέτρα που απαιτούν οι κρίσιμες περιστάσεις , για να σώσει τον εαυτό του. 

22|11|2020

Πηγή : Νέα Προοπτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου