Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (12.11.2020)

Συγκέντρωση μπροστά από τα ΤΕΠ πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο πλαίσιο της σημερινής μέρας δράσης των υγειονομικών σε όλη τη χώρα.

Διεκδικούν  άμεση και πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας (μαζικές μόνιμες προσλήψεις, ενίσχυση υλικοτεχνικής υποδομής και εξοπλισμού, πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, επάρκεια σε απλές και κλίνες ΜΕΘ, ενίσχυση της πρόληψης κλπ.). Ενώ κατήγγειλαν την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το νοσοκομείο.

Ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα και σε μια σειρά άλλα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, αλλά και της χώρας, δίνοντας συνέχεια στην πάλη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

Στην συγκέντρωση, μεταξύ άλλων μίλησε και ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι συγκροτημένα και με όλα τα μέτρα προστασίας πορεύτηκαν από το νοσοκομείο μέχρι το ύψος της Β. Σοφίας, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας ανακοινώσεις με τα αιτήματά τους.

 

Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων Θριάσιο Ελευσίνας και ΨΝΑ Αττικής στο Δαφνί, στο πλαίσιο της σημερινής Μέρας Δράσης των Υγειονομικών.

Στο Θριάσιο, οι εργαζόμενοι μετά από κάλεσμα του Σωματείου τους συγκεντρώθηκαν στην πύλη και στη συνέχεια προχώρησαν σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στο ύψος του νοσοκομείου. Μιλώντας στην κινητοποίηση ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΕ Θριάσιο, ανάπτυξε το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων, ενώ κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα και σε συμμετοχή στην απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στον προαύλιο χώρο μπροστά από το διοικητήριο του ΨΝΑ Αττικής στο Δαφνί, όπου μεταξύ άλλων μίλησε ο Θωμάς Δημουλάς, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ενώ επέδωσαν το πλαίσιο αιτημάτων τους στη διοίκηση του νοσοκομείου.

 Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου