Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

ΜΕΤΑ Υγειονομικών | «Lockdown Ν.2» : Δισεκατομμύρια Στις Επιχειρήσεις Αλλά Κανένα Μέτρο Για Το ΕΣΥ Και Τους Υγειονομικούς

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί όλους τους υγειονομικούς και τα πρωτοβάθμια σωματεία να δώσουν μια πρώτη αγωνιστική απάντηση σε αυτή την πρόκληση της Κυβέρνησης με την οργάνωση και συμμετοχή στις τοπικές δράσεις που έχουν αποφασιστεί για τις 12 Νοέμβρη στα νοσοκομεία

 
Οι ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη έδειξαν με τον πιο καθαρό τρόπο την πλήρη αποτυχία της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την απουσία μέτρων στήριξης του ΕΣΥ. Η εκτίμηση αυτή προκύπτει αβίαστα από το γεγονός ότι το βασικό επιχείρημα του πρωθυπουργού για την επιβολή του γενικευμένου Lockdown είναι η αδυναμία των Νοσοκομείων να νοσηλεύσουν περιστατικά covid-19.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ Μητσοτάκης στο διάγγελμά του δεν προέβη ακόμα σε καμία εξαγγελία που να δείχνει ότι έχει την πρόθεση να πάρει κάποια μέτρα για την στήριξη των Νοσοκομείων και του ΕΣΥ. Αντίθετα, όλες οι ανακοινώσεις που έγιναν, τόσο από τον ίδιο όσο και τους αρμόδιους υπουργούς, αφορούν την ενίσχυση των επιχειρήσεων με στόχο την διατήρηση της κερδοφορίας τους και την αποφυγή πληρωμής του εργατικού «κόστους».

Ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθεια να εμφανίσει μια εικονική πραγματικότητα για το ΕΣΥ έφερε ως παράδειγμα τις 50 κλίνες ΜΕΘ που έγιναν με δωρεά της Βουλής στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Παρέλειψε εντέχνως να αναφέρει ότι από αυτές μέχρι χθες λειτουργούσαν μόνο 12 και αυτές με δανεισμένο προσωπικό από άλλα νοσοκομεία.

Τραγική ήταν η εικόνα και του αν. Υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη στην ενημέρωση που έκανε σήμερα. Ο κ. Κοντοζαμάνης στην σημερινή συνέντευξη ήρθε χωρίς να έχει στη φαρέτρα του έστω και ένα μέτρο για το ΕΣΥ και τους υγειονομικούς. Γι’ αυτό άλλωστε αναλώθηκε σε αναφορές που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα τόσο όσο αφορά την ανάπτυξη νέων κλινών όσο και στην δήθεν στελέχωση των Νοσοκομείων. Η κατάρρευση του συστήματος υγείας στην Ήπειρο και την Βόρεια Ελλάδα είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κυβερνητικής αποτυχίας και την έλλειψης πολιτικής βούλησης να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δεν μπορεί τέλος να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι η πρώτη γραμμή αυτής της μάχης που είναι οι υγειονομικοί πέρα από τις ευχαριστίες είδαν για μια ακόμα φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να μπαίνουν κάτω από το χαλί. Είναι φυσικό αυτό μιας και η Κυβέρνηση τα κρίσιμα ζητήματα όπως η στελέχωση των μονάδων υγείας με μόνιμο προσωπικό, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων, η επάρκεια στα μέσα προστασίας, τα Βαρέα – Ανθυγιεινά και το ανθυγιεινό επίδομα δεν σκοπεύει να τα αντιμετωπίσει.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί όλους τους υγειονομικούς και τα πρωτοβάθμια σωματεία να δώσουν μια πρώτη αγωνιστική απάντηση σε αυτή την πρόκληση της Κυβέρνησης με την οργάνωση και συμμετοχή στις τοπικές δράσεις που έχουν αποφασιστεί για τις 12 Νοέμβρη στα νοσοκομεία.

Είναι ευκαιρία να δώσουμε για μια ακόμα φορά το μήνυμα ότι δεν σκοπεύουμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια στην προκλητική στάση της Κυβέρνησης που αγνοεί όλους αυτούς που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίζουν κατάματα την πανδημία, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους την ίδια ώρα που αυτή δίνει δις ευρώ στις επιχειρήσεις και στον ιδιωτικό τομέα υγείας.
 
Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου