Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Μαύρο Ρεκόρ Με 41 Θύματα Σε Ένα 24ωρο

Τους φόβους που είχαν εκφραστεί από το πρωί της Δευτέρας για ένα νέο αρνητικό ρεκόρ θυμάτων, έρχονται δυστυχώς να επιβεβαιώσουν τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, 41 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέρχεται πλέον σε 239. Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν είναι 1490.

Η δραματική αύξηση των θυμάτων συνοδεύεται και από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πολλοί από τους ανθρώπους έφυγαν από τη ζωή σε απλές κλίνες, χωρίς να έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, λόγω των ελλείψεων.

Η ανησυχία και ο προβληματισμός εντείνονται και από την αγωνία που εκφράζουν οι επιδημιολόγοι πως οι θάνατοι θα αυξάνονται και τις επόμενες εβδομάδες, καθώς ακόμη δεν μπορεί να φανεί η επιρροή του lockdown.

Τα τραγικά στοιχεία επιβεβαιώνουν και τις καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών που έχουν τονίσει πως το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας, οι ΜΕΘ δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα σε κάποια νοσοκομεία ασθενείς να πεθαίνουν σε απλές κλίνες. Πολλές είναι και οι μεταφορές ασθενών σε νοσοκομεία «μη αναφοράς» ή σε ιδιωτικές κλινικές, εξαιτίας της έλλειψης κλινών.

Η πρόβλεψη των επιστημόνων για πάνω από 3.000 κρούσματα την ημέρα δείχνουν πως το επόμενο διάστημα το ΕΣΥ θα δεχτεί ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις. Είναι ενδεικτικό πως μόνο κατά το Σαββατοκύριακο οι εισαγωγές προσέγγισαν τις 700 και περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι νοσηλεύονται πλέον με κορονοϊό. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, τουλάχιστον 10 ασθενείς διασωληνώνονται την ημέρα.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η δήλωση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάση Εξαδάκτυλου, ο οποίος μιλώντας στο iatropedia τόνισε πως «στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι πολύ επιβαρυμένη. Ο Θεός να βάλει το χέρι του». Όπως σημείωσε το lockdown δεν λειτουργεί αυτόματα και χρειάζεται, τουλάχιστον, μια εβδομάδα για να αποδώσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Πηγή : tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου