Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020 / Αττική : Στα Νοσοκομεία Aκούστηκε Δυνατά Το Απεργιακό Μήνυμα

Mε συμβολικές κινητοποιήσεις οι υγειονομικοί βρέθηκαν στις πύλες νοσοκομείων της Αττικής έχοντας στο πλευρό τους φορείς και σωματεία εργαζομένων.

Στα νοσοκομεία «Αττικόν», «Μεταξά», Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», «Αγία Όλγα», Γενικό Κρατικό Νίκαιας, «Ερυθρός Σταυρός», «Ευαγγελισμός», ΚΑΤ, ΓΝ Νίκαιας, «Τζάνειο», «Γεννηματά», «Σωτηρία» και αλλού δόθηκε το μήνυμα πως «τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», τη φωνή των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία αντιμετωπίζοντας την εγκληματική ανευθυνότητα της κυβέρνησης που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των ασθενών.

Απεργία «υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και των δικαιωμάτων των υγειονομικών» χαρακτήρισε τη σημερινή κινητοποίηση, με συμβολικές συγκεντρώσεις σε όλα τα νοσοκομεία, ο Ηλίας Σιωρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό». Μιλώντας στους συγκεντρωμένους κατήγγειλε τη μείωση της κρατικής δαπάνης για την Υγεία κατά 600 εκατομμύρια ευρώ, μέσα από τον προϋπολογισμό για το 2021, αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρυσοπληρώνει τις ιδιωτικές κλινικές αντί να προχωρήσει σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα, «αποδυναμώνει τα νοσοκομεία από προσωπικό», μεταφέροντας εργαζόμενους στις ιδιωτικές κλινικές, κάτι που όπως εξήγησε είναι εγκληματικό, τη στιγμή που τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.

Πηγή : 902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου