Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ : Σε Νέες Κινητοποιήσεις Οι Εργαζόμενοι Στα Νοσοκομεία

Την απόφαση να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία σε νέες κινητοποιήσεις αποφάσισε η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ στη συνεδρίαση που έγινε χθες Τρίτη 3/11/20.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ μεταξύ άλλων αποφάσισε:

ΠΈΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ τοπικές μορφές δράσης στα Νοσοκομεία με ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8.00 – 10.00 και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις πύλες των Νοσοκομείων.  

Αρχές ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ κινητοποίηση με ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8.00 – 11.00 και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με αίτημα αιχμής την ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ στα ΒΑΕ που θα καθοριστεί σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.  

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που θα αποφασιστεί από την ΑΔΕΔΥ ενάντια στα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών στη συνεδρίαση επέμεινε η ΠΟΕΔΗΝ να πάρει πρωτοβουλία προκειμένου οι κινητοποιήσεις να συνδιοργανωθούν με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών προκειμένου να αναδειχτούν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της Κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση της πανδημίας. Ταυτόχρονα πρότεινε την λήψη μέτρων προκειμένου οι κινητοποιήσεις να έχουν μαζική συμμετοχή.

Επίσης επέμεινε στη λήψη απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση στις 26 Νοέμβρη ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση, στην προσπάθεια απαγόρευσης του απεργιακού δικαιώματος και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.

Πηγή : ygeionomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου