Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Covid-19 : Συναγερμός Στο Ψυχιατρείο Δαφνίου Και Σε Γηροκομείο Στη Νίκαια

Κρούσματα του νέου κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Γηροψυχιατρικό Τμήμα στο Δαφνί, αλλά και στη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων «Μέλαθρον». Θετικοί στον Covid-19 είναι τρόφιμοι και εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στο Γηροψυχιατρικό Τμήμα του Δαφνίου όπου νοσηλεύονται ηλικιωμένοι ψυχικά ασθενείς, βρέθηκαν 10 ασθενείς να νοσούν από νέο κορονοϊο και έξι εργαζόμενοι.

Στο τμήμα αυτό νοσηλεύονται 22 ηλικιωμένοι. Οι επτά ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Γεννηματάς, Παμμακάριστος και Αττικό και οι τρεις στην παθολογική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, με την ιχνηλάτηση να συνεχίζεται.

► Ανησυχία επικρατεί και στη Νίκαια, μετά τον εντοπισμό έξι κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε γηροκομείο με 39 άτομα, τρόφιμους και υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες δειγματοληπτικό έλεγχο στον οίκο ευγηρίας «Μέλαθρον» σε 25 άτομα, μεταξύ των οποίων 14 εργαζόμενοι και 11 ηλικιωμένοι.

Όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά, ωστόσο μία ημέρα αργότερα ένας φιλοξενούμενος ανέβασε πυρετό.

Έτσι, ακολούθησε νέος κύκλος τεστ, από τα οποία διαγνώστηκαν έξι θετικά κρούσματα, εκ των οποίων πέντε ηλικιωμένοι και μία εργαζόμενη.

Οι τέσσερις από τους έξι ηλικιωμένους που διαγνώστηκαν με νέο κορονοϊό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Πηγή : Εφημερίδα Των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου