Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Μετακινούν Εργαζόμενους Δημόσιων Νοσοκομείων Στις «Επιταγμένες» Ιδιωτικές Κλινικές!

Την ίδια ώρα που υπάρχει η προνομιακή μεταχείριση των ιδιωτικών κλινικών με τις παχυλές αποζημιώσεις για την νοσηλεία ασθενών no covid, η κυβέρνηση με εντολή του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ έχει το θράσος να προχωρά σε μετακινήσεις προσωπικού δημόσιων νοσοκομείων σε επιταγμένη κλινική της Θεσσαλονίκης.

Είναι φανερό ότι οι «επιτάξεις» της Κυβέρνησης είναι για τα μάτια του κόσμου, αφού οι κλινικάρχες όχι μόνο θα αποζημιωθούν για να τις λειτουργήσουν και να υποδεχτούν περιστατικά covid-19 αλλά αυτό θα γίνει και με προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων.

Αυτό γίνεται μάλιστα όταν τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό τόσο εξαιτίας της απουσίας μόνιμων προσλήψεων και της χρόνιας υποστελέχωσης, όσο και των νέων κενών που δημιουργούνται αφού ένας μεγάλος αριθμός  εργαζομένων στην υγεία νοσεί ή έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Την ίδια ώρα πολλές εκατοντάδες κλίνες δημόσιων νοσοκομείων δεν αξιοποιούνται σε όλη τη χώρα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού αλλά και της άρνησης της Κυβέρνησης να ανοίξει τα νοσοκομεία και τις κλινικές που έκλεισαν την περίοδο των μνημονίων.

Η καραμέλα που πιπιλίζει διαρκώς η κυβέρνηση και δυστυχώς αποτυπώνει την σκληρή πραγματικότητα είναι η «συνεργασία» της με τον ιδιωτικό τομέα υγείας που γίνεται σε βάρος του ΕΣΥ αλλά και με λεόντειες συμφωνίες.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών ζήτησε στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής από την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να καταγγείλει την απόφαση της Κυβέρνησης για μετακινήσεις προσωπικού των δημόσιων Νοσοκομείων στις «επιταγμένες» ιδιωτικές κλινικές και την προνομιακή μεταχείριση των κλινικαρχών από την Κυβέρνηση.

Πηγή : ygeionomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου