Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

1388 Κρούσματα, 84 Θάνατοι, 549 Διασωληνωμένοι

Συνεχίζεται η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, με τον αριθμό των διασωληνώσεων να σπάει καθημερινά τα αρνητικά ρεκόρ.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 549 διασωληνώσεις, ενώ χθες ο αντίστοιχος αριθμός άγγιξε τους 540, με την κατάσταση στο σύστημα υγείας να είναι οριακή. 

Την ίδια στιγμή, άλλοι 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο. Επίσης, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθαν σε 1.388
.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων Βάνα Παπαευαγγέλου παραδέχθηκε ότι «τα κρούσματα δεν μειώνονται με τον ρυθμό που θα περιμέναμε». 

Για σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι σε ορισμένες περιοχές τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα, καθώς υπήρχε εκτίμηση για καλύτερη εικόνα. 

Τόσο η κ. Παπαευαγγέλου όσο και ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησαν –για ακόμα μια φορά– την αυστηρή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.

Πηγή : Εφημερίδα Των Συντακτών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου