Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Εκατόμβες Νεκρών Λόγω Πανδημίας / της Κατερίνας Μάτσα

Η κυβέρνηση, όμως, προχωράει σε μείωση του προϋπολογισμού για την Υγεία το 2021

της Κατερίνας Μάτσα

Ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Δεν υπάρχουν ψυκτικοί θάλαμοι πλέον για τους νεκρούς, όπως η « Ενωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών» έχει προειδοποιήσει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο το Υπουργείο Υγείας, τον πρωθυπουργό και τον Ν. Χαρδαλιά (Εφημερίδα των Συντακτών, Σαββατοκύριακο, 21-22/11/ 20).

Σε διάφορες πόλεις της χώρας διαμορφώνονται στα νεκροταφεία πρόσθετοι χώροι για την ταφή των νεκρών του κορονοιού..

Και μέσα σε αυτά τα μακάβρια, μαθαίνουμε το πιο μακάβριο από όλα. Ο προϋπολογισμός του 2021, που κατατέθηκε την Παρασκευή 20 Νοέμβρη, προβλέπει μείωση των κονδυλίων για την Υγεία κατά 600 εκατομμύρια ευρώ !

Την ίδια στιγμή, οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ κάνουν εκκλήσεις στους αρμόδιους για περισσότερες κλίνες κορονοϊού, περισσότερο προσωπικό, περισσότερες ΜΕΘ για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Η κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει Η Ελλάδα παραμένει προτελευταία ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ στις πρόσθετες δαπάνες για την Υγεία λόγω πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός επαίρεται για την πιο αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως διακηρύσσουν τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του! Οι νεκροί τον διαψεύδουν. Η Ελλάδα έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες θανάτων από κορονοϊό σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αντιστοιχούν περί τους 7 νεκρούς ανά 100.000 κατοίκους, ενώ η Ισπανία μόλις την ξεπερνάει με περίπου 8 νεκρούς ανά 100.000 κατοίκους και η Γερμανία έχει 3 ανά 100.000! (ΤVXS 23/11/20).

Η κυβέρνηση, απλώς εξαπατά τον κόσμο μετρώντας νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους συνολικά από την αρχή του Μαρτίου 2020 κι όχι από την αρχή του δεύτερου κύματος.

Από τη μεριά του, ο ανεκδιήγητος Άδωνης, στις ακατάπαυτες φλυαρίες του από κανάλι σε κανάλι, πρωί-βράδυ, βρίσκει ότι ο αριθμός των νεκρών είναι το στοιχείο εκείνο που “αποδεικνύει την καλή διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη”! Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα έχει… δέκα φορές λιγότερους νεκρούς από το Βέλγιο. Τί να πει κανείς για το θράσος και το κυνισμό του ψευδολόγου υπουργού και τηλε-πωλητή κουταμάρας. Μωραίνει Κύριος…

Ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτή την μαύρη λίστα δεν περιλαμβάνονται οι νεκροί από άλλα νοσήματα, γιατί δεν υπήρχαν κλίνες νοσηλείας στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αφού αυτά έχουν πλέον εξ ανάγκης μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας αρρώστιας, του κορονοϊού…

Για όλες αυτές τις εκατόμβες νεκρών, για τις ζωές που χάθηκαν, ενώ θα μπορούσαν κάποιες από αυτές να είχαν σωθεί, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει ακέραια την ευθύνη.

Στην Ύβρη κατά της ζωής, η Νέμεση δεν αργεί να έλθει

23|11|20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου