Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Ο Εναγκαλισμός Μητσοτάκη-Τσιόδρα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία

 
Σχόλιο της Κατερίνας Μάτσα

Κατερίνας Μάτσα

Σε μια εποχή, που όπως ομολογείται δημόσια, η πανδημία του κορονοϊού έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις επιβάλλουν μέτρα εντελώς αναποτελεσματικά για την αντιμετώπισή της με κύριο στόχο την διατήρηση της καρέκλας της εξουσίας πάση θυσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κυβέρνηση των “α(χ)ρίστων” του Μητσοτάκη . Ανακοινώνει ξανά επιβολή καθεστώτος καθολικής καραντίνας, ακυρώνοντας όσα με πρωθυπουργικό διάγγελμα εξάγγειλε λίγες μέρες πριν. Ξανά αφήνει, βεβαίως, τους επιχειρηματίες ανεξέλεγκτους στους χώρους της βιομηχανίας και τους ανθρώπους παστωμένους σαν σαρδέλες σε μετρό, τρόλεϊ, λεωφορεία. Κλείνει την εστίαση, καταστρέφει τον πολιτισμό, στέλνει στο διάολο της “τηλε-εκπαίδευσης” την παιδεία, αφήνοντας στριμωγμένα στο δημοτικό τα παιδιά σε αίθουσες των 27 μαθητών.

Προπαντός, εφτά μήνες τώρα, αφήνει εγκαταλειμμένο το ΕΣΥ, με κουρασμένο το ολιγάριθμο υγειονομικό προσωπικό, εγκαταλείποντάς το στις υπεράνθρωπες προσπάθειές του και στην τύχη τους χιλιάδες ασθενείς.

Αυτή η διάτρητη από όλες τις μεριές πολιτική δεν πείθει τον λαό.

Η όποια εμπιστοσύνη υπήρξε την άνοιξη εξανεμίζεται γοργά . Γι’ αυτό και η κυβέρνηση καταφεύγει στους λοιμωξιολόγους, για να βρει άλλοθι. Επιστρατεύει τον άλλοτε συμπαθή Τσιόδρα, να αναλάβει να κινητοποιήσει το συναίσθημα των ανθρώπων που αγωνιούν για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, για να καλύψει με το μανδύα της επιστήμης την κυβερνητική πολιτική. Και βγαίνει στην τηλεόραση ο καθηγητής να μιλήσει με την «γλώσσα της καρδιάς» Την μια τον ακούσαμε να χρησμοδοτεί σαν συγκοινωνιολόγος ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή και να μην ζητούμε περισσότερη “άνεση” στα μαζικά μέσα κυκλοφορίας αλλά να προσπαθούμε να… μην συνωστιζόμαστε! Λίγες μέρες μετά, στο πλάι του φίλου του πρωθυπουργού -που δεν παρέλειπε Σωτήρη να τον ανεβάζει, Σωτήρη να τον κατεβάζει- επιστράτευσε το power point και διαφάνειες για να κάνει διάλεξη που ελάχιστοι μπορούσαν να την παρακολουθήσουν και να τυφλώνει τους αδαείς με την αυθεντία του

Για πολλοστή φορά επιστρατεύτηκε η επίκληση στην «ατομική ευθύνη», που οι “συμπολίτες” και ιδιαίτερα η νεολαία δεν αναλαμβάνουν, για να κρυφτεί το γεγονός ότι μήνες τώρα η δεξιά κυβέρνηση το μόνο που έκανε ήταν να επαναπαύεται στις δάφνες του πρώτου κύματος και να προετοιμάζεται τάχα για το δεύτερο κύμα, ανοίγοντας τα σύνορα στους τουρίστες και επανεκκινώντας την οικονομία, επιβάλλοντας τους όρους του ΣΕΒ, των αεροπορικών εταιρειών και των πλοιοκτητών, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Όταν ο κορονοϊός άρχισε πάλι να καλπάζει και να σπέρνει πόνο και πανικό, με τα χιλιάδες κρούσματα και τον πολλαπλασιασμό των διασωληνωμένων και των νεκρών, ο Κούλης αναζήτησε την σωτηρία στον… Σωτήρη του κι όχι στα όσα δεν έπαψαν να ζητούν, μήνες τώρα, οι νοσοκομειακοί γιατροί και τα επίσημα όργανά τους, όπως η ΟΕΝΓΕ.

Η επιστήμη -δια στόματος των αποδεκτών από την κυβέρνηση επιστημόνων- εγκαταλείπει τον ρόλο της και γίνεται πρόθυμο όργανο της βιοεξουσίας του κεφαλαίου, για να επιβάλει κανόνες πειθάρχησης του λαού σε ένα σύστημα που είναι πια ασύμβατο με την ίδια την ζωή του…

Δεν είμαστε “ενωμένοι σ’ αυτόν τον πόλεμο”, όπως ο Κούλης και ο Σωτήρης “του” ισχυρίστηκαν. Γιατί είναι πόλεμος ενάντια στον λαό, τον οποίο κι αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμο ή κουτό κι ανεύθυνο.

Μόνον ο λαός μπορεί και πρέπει να σώσει τον λαό.

5/11/20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου