Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Στάση Εργασίας Και Διαμαρτυρία Για Τα Σοβαρά Προβλήματα Λειτουργίας Του Νοσοκομείου

 Από παλαιότερη κινητοποίηση

Σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 29 Απρίλη από τις 7 π.μ. ως τις 10 π.μ. και συγκέντρωση στις 8 π.μ. στα γραφεία της Διοίκησης προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Απαιτεί μεταξύ άλλων να ενισχυθεί το νοσοκομείο με επείγουσες προσλήψεις νοσηλευτικού, μαιευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων.



Το Σωματείο σημειώνει ότι η μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού και μαιευτικού προσωπικού, τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, «παραμένουν κενές 83 θέσεις νοσηλευτικού και μαιευτικού προσωπικού και 66 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου ενώ περισσότεροι από 300 συμβασιούχοι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων είναι σε εργασιακή ομηρία. Αποτέλεσμα των ελλείψεων είναι, στα νοσηλευτικά τμήματα 2 ή 3 νοσηλευτές ανα βάρδια να έχουν την ευθύνη για 30 και περισσότερους ασθενείς και στην Ορθοπαιδική κλινική για 46 ασθενείς. Μεγάλη είναι η έλλειψη μαιών που δεν επαρκούν για την ασφαλή στελέχωση της Μαιευτικής κλινικής και του Μαιευτηρίου σε όλες τις βάρδιες.

 Ελλείψεις νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού υπάρχουν και στην Αιμοδοσία, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, στα ΤΕΠ, τη ΜΑΦ και στις ΜΕΘ του νοσοκομείου. Λόγω των ελλείψεων αναισθησιολόγων, νοσηλευτών και τραυματιοφορέων στα Χειρουργεία και το Αναισθησιολογικό, λειτουργούν μόνο οι επτά από τις δεκατρείς χειρουργικές αίθουσες, ενώ στους εργαζόμενους οφείλονται δεκάδες μέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου