Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΑ Με Κινητοποίηση Στο Υπουργείο Εργασίας Διεκδίκησαν Μέτρα Προστασίας Στις Δομές

 

Αναδεικνύοντας ότι οι δομές Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής, αποκατάστασης και τα γηροκομεία από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα παραμένουν ανοχύρωτες, αντιπροσωπείες των σωματείων εργαζομένων σε αυτούς τους χώρους και του αναπηρικού κινήματος πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. 

Συμμετείχαν, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών - Γηροκομείων - Εργαστηρίων - Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες -  Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Αριστοτέλης».

Ωστόσο, καταγγέλλουν ότι εισέπραξαν κοροϊδία από τη μεριά του υπουργείου Εργασίας, καθώς ενώ είχαν ενημερώσει έγκαιρα για τη σημερινή κινητοποίηση και αρχικά από το υπουργείο τους είχαν ζητήσει να οριστεί και τριμελής αντιπροσωπεία που θα συμμετάσχει στη συνάντηση, εντούτοις στη συνέχεια τους μετέφεραν ότι δεν υπήρχε κανείς διαθέσιμος εκπρόσωπος του υπουργείου για να τους συναντήσει, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Το μόνο που τους ανέφεραν ήταν ότι θα τους ενημερώσουν για συνάντηση το επόμενο διάστημα, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των σωματείων και των φορέων δήλωσαν ότι θα απαντήσουν στον εμπαιγμό που υφίστανται -και ενώ η κατάσταση σε αυτούς τους χώρους είναι επικίνδυνη από την πανδημία- με συνέχιση του αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, με επόμενο αγωνιστικό σταθμό την απεργία στις 26 Νοέμβρη. (δείτε εδώ Video με απόσπασμα από την τοποθέτηση του Γιώργου Μπίλη, εκ μέρους της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ).

Διεκδικούν:

  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας. Να λειτουργήσουν με κρατική ευθύνη κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο για την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών και των εργαζομένων για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

  • Άνοιγμα δομών, πτερύγων και ιδρυμάτων που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια και άνοιγμα νέων για να εξασφαλιστεί αποσυγχρωτισμός. Αξιοποίηση όλων των δημόσιων κτιρίων που πληρούν τις προδιαγραφές, επίταξη ιδιωτικών κτιρίων και ξενοδοχείων ώστε να μεταφερθούν ανάπηροι, ηλικιωμένοι, κακοποιημένες γυναίκες και εγκαταλελειμμένα παιδιά, προσφυγόπουλα και μετανάστες.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δομές Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής, αποκατάστασης, φροντίδας ηλικιωμένων. Ειδικά για τους εργαζόμενους στα γηροκομεία αυστηρή τήρηση καθηκοντολογίου.

  • Επίταξη ξενοδοχείων για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στις δομές κλειστής περίθαλψης Υγείας και Πρόνοιας ώστε να μη μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειές τους και το αντίστροφο.

  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους σε δομές Ειδικής Αγωγής και φροντίδας ηλικιωμένων. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης όλων των ΝΠΙΔ, άμεση κάλυψη των αναγκών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο.

  • Πλήρη κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων από το κράτος και την εργοδοσία σε περίπτωση αναγκαστικής απουσίας λόγω COVID-19. Καμία δυσμενής μεταβολή σύμβασης, καμία απόλυση, κανένας εργαζόμενος στον «πάγο» της αναστολής, ενώ υπάρχουν ακάλυπτες ανάγκες σε υπηρεσίες και θεραπείες.

  • Δωρεάν - μαζικά - εβδομαδιαία τεστ σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους.

  • Να δοθεί τώρα το επίδομα και η σύνταξη σε όσους ΑμεΑ είτε διακόπηκε είτε το αίτημά τους εισάγεται για πρώτη φορά αλλά οι υποθέσεις τους μπλοκαρίστηκαν στα ΚΕΠΑ λόγω της 1ης και 2ης καραντίνας και της αδυναμίας των νοσοκομείων να δώσουν τα ανάλογα πιστοποιητικά (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

 
 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου