Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Κινητοποίηση Κατά Της Απόλυσης 90 Εργαζομένων Στο ΚΑΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από το πρωί σήμερα, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, στο ΚΑΤ, ενάντια στις απολύσεις 90 περίπου εργαζομένων επί συνόλου 115 από το νέο ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας GCΒ που ανέλαβε την καθαριότητα του νοσοκομείου.

Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολούνται στο νοσοκομείο από 7 έως 20 χρόνια, έχοντας μεγάλη εμπειρία και γνώση στην εξειδικευμένη καθαριότητα που απαιτούν οι χώροι του. Οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα απασχολούνταν στην ιδιωτική εταιρεία ΕΥΚ, ωστόσο η νέα εταιρεία δεν τους επαναπροσέλαβε.


Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, κάτω από παλαιότερη παρέμβασή του, το Δ..Σ του νοσοκομείου είχε λάβει απόφαση να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι της καθαριότητας από τη νέα εταιρεία, ωστόσο στην τελική σύμβαση που απέστειλε ο διοικητής στον εργοδότη δεν συμπεριελάμβανε αυτό τον όρο-απόφαση.

Μετά τη σημερινή κινητοποίηση ο διοικητής απέστειλλε έγγραφο προς τον νέα εργολαβική ιδιωτική εταιρεία με την οποία απαιτεί την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων από αυτή, ενώ προειδοποιεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ακυρώσει την τοποθέτηση της συγκεκριμένης εταιρείας στην ανάληψη της καθαριότητας, προκηρύσσοντας νέο διαγωνισμό.

Αναμένεται η απάντηση του εργολάβου – ιδιώτη, ωστόσο το σωματείο και οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι σε κάθε περίπτωση να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρις ότου να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Παράλληλα καταγγέλλουν ότι εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί έχει «παγώσει» η λειτουργία τμημάτων και υπηρεσιών του νοσοκομείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πληροφορίες από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου