Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Χανιά : Από Tο Kυνήγι Tου Kέρδους Στις Συλλήψεις Για Το Γηροκομείο - Κολαστήριο


 
Γιώργος Κώνστας / Πηγή : Πριν

▸ Υπόθεση που αποκαλύπτει ξεκάθαρα που οδηγεί η εμπορευματοποίηση της φροντίδας των ηλικιωμένων

Με κατηγορίες μεταξύ άλλων για εμπλοκή σε 30 ανθρωποκτονίες, 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας και κακομεταχείριση ηλικιωμένων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή και στον εισαγγελέα Χανίων οι ιδιοκτήτριες, γιατροί και νοσηλευτές σε ιδιωτική Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Χανιά.

Η δικογραφία που έχει συσταθεί σε βάρος τους συγκλονίζει αφού προς χάριν του κέρδους οι κατηγορούμενοι φέρονται να σίτιζαν ελάχιστα τους ηλικιωμένους, να μην εξασφάλιζαν την καθαριότητα των ίδιων και του χώρου τους και να κέρδιζαν χρήματα «βάζοντας χέρι» στην περιουσία εκείνων που έφευγαν από τη ζωή.

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι συλληφθέντες αφορούν το χρονικό διάστημα από 5 Μαΐου 2009 έως 5 Μαΐου 2021. Η υπόθεση, η οποία ήρθε στην επιφάνεια τον Απρίλιο του 2021 όταν και υπήρξαν καταγγελίες για τις συνθήκες λειτουργίας της δομής και για θανάτους ηλικιωμένων, έχει πολύ δρόμο ακόμα αφού οι εμπλεκόμενοι σύμφωνα πάντα με τις δικαστικές αρχές φτάνουν τους 36.

Ανεξάρτητα τι από όλα αυτά θα αποδειχθεί στις δικαστικές αίθουσες, αυτό που έχει αποκαλυφθεί ξεκάθαρα είναι που οδηγεί η εμπορευματοποίηση της φροντίδας των ηλικιωμένων.

Η ανυπαρξία δημόσιων υποδομών φροντίδας και οι ελλειμματικοί έλεγχοι από πλευράς των υπηρεσιών του κράτους έχει αφήσει ασύδοτα τα ιδιωτικά συμφέροντα να λυμαίνονται και το συγκεκριμένο χώρο με μοναδικό στόχο και σκοπό την αποκόμιση κερδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου