Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Συνεχίζεται Η Συγκέντρωση Στο υπ. Υγείας Για Τη Μονιμοποίηση Των Συμβασιούχων

 
Συνεχίζεται η συγκέντρωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της σημερινής στάσης εργασίας που πραγματοποιούν, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία έχει μεταβεί για συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Και με τη σημερινή κινητοποίησή τους αντιδρούν στις απολύσεις συμβασιούχων, στις αναστολές εργασίας χιλιάδων εργαζομένων και στην επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών, ενώ απαιτούν να μην περάσει η διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας με την κυβερνητική τροπολογία για «μοριοδότηση»-κοροϊδία.

Το «παρών» δίνουν εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», Θριάσιο, Λαϊκό, ΨΝΑ - Δαφνί, Σωματείο Καθαριστριών ΓΝ Πάτρας, Επιτροπή Αγώνα στη φύλαξη και καθαριότητα του ΓΝ Αγρινίου, συμβασιούχοι, καθαρίστριες ΠΠΓΝ Ρίου, συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Άρτας, Αγίου Νικολάου Κρήτης, ΠΓΝΙ (Γιάννενα), «Άγιος Σάββας».

Όπως καταγγέλλουν, 16.000 επικουρικοί και 8.000 ΣΟΧ (συμβάσεις ορισμένου χρόνου) θα απολυθούν σταδιακά τους επόμενους μήνες.

Μιλώντας στη συγκέντρωση έξω από το υπ. Υγείας, ο Γιώργος Πρέντζας, εργαζόμενος στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σημείωσε ότι στα νοσοκομεία, στη ΛΑΡΚΟ, στα «Πετρέλαια Καβάλας» στα μπλόκα των αγροτών παντού φουντώνουν εστίες αντίστασης απέναντι στο στυγερό έγκλημα μιας κυβέρνησης που δεν κάνει πίσω. Αν ήταν, συνέχισε, μόνο αυτή η κυβέρνηση θα ήταν εύκολο να την αντιμετωπίσουμε.

Όμως, πρόσθεσε, η σημερινή κυβέρνηση ολοκληρώνει το έγκλημα που σχεδιάστηκε και υλοποιείται απ' όλες τις κυβερνήσεις που είχαν Ευαγγέλιο την ανάπτυξη για τους λίγους, που θέλουν ιδιωτική τη ΛΑΡΚΟ, τη γη, το νερό, τα νοσοκομεία. Να στοχεύουμε, επισήμανε, τον πραγματικό εχθρό και όχι να πέφτουμε στη λούμπα του κακού ανεμβολίαστου. Να μην περιμένουμε τη σειρά μας, υπογράμμισε. Να ενωθούμε με Εργατικά Κέντρα, Σωματεία. Έτσι θα αντέξουμε περισσότερο, γιατί εκτός από δίκιο έχουμε και γνώση, κατέληξε.


Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, απαίτησε να μην επιστρέψουν οι εργολάβοι, ενώ ο Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο «Λαϊκό», επισήμανε ότι η επιχείρηση της κυβέρνησης να διασπάσει τους εργαζόμενους απέτυχε και ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας μένει ζωντανό χάρη στις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων. Τέλος, ο Δ. Ευθυμιάδης, εκ μέρους του ΕΚΑΒ, τόνισε ότι εμβολίασαν τον κόσμο με τον διχασμό.
 
 
 
Πηγή : 902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου