Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΑΙΓΑΛΕΩ Διαμαρτυρία Στο Κέντρο Υγείας Για Αναβάθμιση Της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω πραγματοποίησαν την Τρίτη 22 Φλεβάρη μαζικοί φορείς της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 2013 στο Αιγάλεω υπήρχαν δύο υποκαταστήματα πολυϊατρείων του ΙΚΑ με πάνω από 100 γιατρούς, νοσηλευτές, διοίκηση, υποδομές. Σήμερα έχει απομείνει ένα υποκατάστημα, με 18 γιατρούς και λιγοστές ειδικότητες. Το Ακτινολογικό δεν έχει ακτινολόγο και το Μικροβιολογικό κάνει τις μισές περίπου εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι μαζικοί φορείς ζήτησαν να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με το κατάλληλο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, να λειτουργήσει το Ακτινολογικό και τα εργαστήρια να κάνουν όλες τις εξετάσεις και όχι να υποχρεώνουν τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους να πηγαίνουν στα γύρω ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, να βάζουν ακόμα μια φορά το χέρι στην τσέπη.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου