Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ Φύλακας Λιποθύμησε Λόγω Εργασιακής Εξουθένωσης

Φύλακας από εταιρεία security στο Κέντρο Υγείας Σπάτων κατέρρευσε εν ώρα υπηρεσίας την Παρασκευή 4 Φλεβάρη, μετά από αλλεπάλληλες νυχτερινές ή απογευματινές βάρδιες επί σειρά τριών εβδομάδων. Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους εφημερεύοντες γιατρούς και παραπέμφθηκε για περαιτέρω έλεγχο.

Το γεγονός καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Αν. Αττικής σημειώνοντας πως «άλλο ένα περιστατικό εργασιακής εξουθένωσης και εργοδοτικού ξεζουμίσματος καταγράφεται στο χώρο της υγείας».

Προσθέτει ότι «πριν την πρόσληψη του φύλακα με όρους σύμβασης με εταιρία φύλαξης, το Κέντρο Υγείας για χρονικό διάστημα 1 μήνα λειτουργούσε χωρίς φύλαξη 2 έως 4 βάρδιες εβδομαδιαία. Οι ακάλυπτες βάρδιες φύλαξης είχαν καταγγελθεί στη διοίκηση χωρίς όμως να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα με αποτέλεσμα τον κίνδυνο τόσο των εργαζομένων όσο και πιθανής απώλειας εξοπλισμού. Να σημειωθεί και ότι οι φύλακες του ΚΥ Σπάτων, βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του ΚΥ εκτελώντας έως και αλλότρια καθήκοντα.

Το παραπάνω γεγονός καταδεικνύει με ένα ακόμη τρόπο την υποστελέχωση των δομών υγείας, όχι μόνο σε νοσοκομειακό επίπεδο αλλά και στην πρωτοβάθμια και βέβαια καταδεικνύει και το μέλλον που απεργάζονται οι κυβερνήσεις με τα ΣΔΙΤ και το νέο ΕΣΥ, όπου ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων σχεδιάζεται να κυμαίνεται στα επίπεδα κατάρρευσης, αρκεί να μεγιστοποιείται το κέρδος της επιχείρησης, βλέποντας την ανθρώπινη ζωή ως βορά στο βωμό του κέρδους».
 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου