Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Πανυγειονομική Απεργία Σήμερα Από Τους Εργαζόμενους Στα Δημόσια Νοσοκομεία

 


Σε πανυγειονομική απεργία σήμερα Τετάρτη 23 Φλεβάρη προχωρούν οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) και δεκάδες σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία θα βρεθούν στους δρόμους διαδηλώνοντας για τα δικαιώματά τους.

Απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσυρθούν οι σχεδιασμοί για το «νέο ΕΣΥ», των λουκέτων σε νοσοκομεία, των ΣΔΙΤ, της διεύρυνσης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Οι υγειονομικοί παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, μονιμοποίηση των χιλιάδων επικουρικών - συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Στην Αθήνα, η προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 8.30 π.μ. στην πλ. Μαβίλη. (Διαβάστε παρακάτω τις απεργιακές συγκεντρώσεις)

«Στις 23 Φεβρουαρίου απεργούμε! Το "ως εδώ, δεν πάει άλλο", που ακούγεται στους διαδρόμους των νοσοκομείων να ακουστεί ΔΥΝΑΤΑ στο δρόμο και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Να περικυκλώσουμε το Υπουργείο Υγείας. Στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας μόνο το προσωπικό ασφαλείας και οι εφημερεύοντες γιατροί!» τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.

  • Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών μας, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού.

  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.

  • Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών που είχαμε κατακτήσει με αγώνες και αφαιρέθηκε με τα μνημόνια. Αφορολόγητες οι πρόσθετες εφημερίες.

  • Κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την ειδικότητα. Κατάργηση κάθε σχεδίου για “foundation year” ή άλλου είδους φραγμών για τους νέους πτυχιούχους ιατρικής πριν την έναρξη ειδικότητας.

  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

-- Στην Πάτρα, στις 11 π.μ. στην 6η ΥΠΕ.

-- Στα Γιάννενα, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία. Καλεί το Εργατικό Κέντρο Νομού Ιωαννίνων.

-- Στην Λευκάδα, στις 10 π.μ. στο νοσοκομείο. 

-- Στην Καρδίτσα, στις 11 π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου.

-- Στην Λάρισα θα γίνουν 3 συγκεντρώσεις: Στις 10:30 π.μ., στο προαύλιο Γενικού Νοσοκομείου, στις 12:30 μ.μ., στην πύλη Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και στις 13:00, στην 5η ΥΠε (Εδώ το κάλεσμα της ΕΙΝΚΥΛ).

-- Στα Τρίκαλα, στις 10 π.μ., στην είσοδο του ΤΕΠ.

-- Στο Ηράκλειο, στις 10 π.μ. στα Λιοντάρια

-- Στη Σάμο, στις 10 π.μ., στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝ Σάμου.

-- Σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, στη 1 μ.μ. στις πύλες των ΤΕΠ.

-- Στη Χαλκίδα, στις 11 π.μ. στην είσοδο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου.

-- Στη Λέσβο, στις 12 μ. στην πλατεία Σαπφούς.

--Στη Σάμο, στις 10 π.μ. στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου.

-- Στην Ικαρία, στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου.

--Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απευθύνει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου