Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Συγκέντρωση Στις 12.30 μ.μ Στο υπ. Υγείας Για Μονιμοποίηση Των Συμβασιούχων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας (12 μ. - λήξη πρωινής βάρδιας) θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη στις 12.30 μ.μ., οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Αντιδρούν στις απολύσεις συμβασιούχων, στις αναστολές εργασίας χιλιάδων εργαζομένων και στην επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών, ενώ απαιτούν να μην περάσει η διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας με την κυβερνητική τροπολογία για «μοριοδότηση» - κοροϊδία.


Στο Ηράκλειο, σε στάση Εργασίας (12μ. – 15.00) και γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο, προχωρά και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

- Στη Σάμο, σε στάση Εργασίας (12 μ. – 15.00) και συγκέντρωση στις 12.15 μ.μ., στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου, προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την πανυγειονομική απεργία στις 23 Φλεβάρη


Εντατικά προετοιμάζεται η πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 23 Φλεβάρη, που έχουν προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» της παραπέρα ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, στο κλείσιμο νοσοκομείων/τμημάτων/κλινικών, στο χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

«Στις 23 Φλεβάρη απεργούμε! Το "ως εδώ, δεν πάει άλλο", που ακούγεται στους διαδρόμους των νοσοκομείων να ακουστεί δυνατά στον δρόμο και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Να περικυκλώσουμε το υπουργείο Υγείας. Στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας μόνο το προσωπικό ασφαλείας και οι εφημερεύοντες γιατροί!», τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και καλεί στην Αθήνα σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 8.30 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά όσοι είναι σε αναστολή.Επίσης, άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού. Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. Αμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών. Κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως προαπαιτούμενου για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την ειδικότητα. Κατάργηση κάθε σχεδίου για «foundation year» ή άλλου είδους φραγμών για τους νέους πτυχιούχους Ιατρικής πριν από την έναρξη ειδικότητας. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου