Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Τι Έχετε Γιατροί Μου Και Φεύγετε; Μαζικές Αποχωρήσεις Από Το ΓΚΝΠ «Άγιος Ανδρέας»

 

Τέσσερις ακτινολόγοι, ένας παθολόγος, μία αναισθησιολόγος κι ένας καρδιολόγος  - ειδικότητες πρώτης γραμμής στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία της πανδημίας - παραιτήθηκαν τους τελευταίους μήνες από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών. 

Οι βασικές αιτίες των παραιτήσεων είναι τρεις:
  1. η υπερεργασία,
  2. οι πολύ χαμηλές αμοιβές στο δημόσιο σύστημα υγείας και
  3. η απαγόρευση παράλληλης λειτουργίας στον ιδιωτικό τομέα, σε αντίθεση με τους πανεπιστημιακούς συναδέλφους που έχουν αυτό το δικαίωμα. 

Κάποιοι από τους γιατρούς αποχώρησαν προκειμένου να ιδιωτεύσουν και κάποιοι άλλοι για να εργαστούν στο εξωτερικό, με πιο δημοφιλή προορισμό την Κύπρο.

Τα δυσαναπλήρωτα κενά που αφήνουν οι παραιτηθέντες επιστήμονες - η αναισθησιολόγος είχε επιφορτιστεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας με τη λειτουργία της ΜΕΘ Κορονοϊού - γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν «σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας», όπως δηλώνει στην τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα ωστόσο με τα στοιχεία που ο ίδιος έδωσε, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν προκηρυχτεί 36 θέσεις γιατρών και έχουν καλυφθεί μόλις οι 16. «Κάποιες θέσεις όπως αυτές της αναισθησιολογίας έχουν βγει άγονες. Περιμένουμε το επόμενο διάστημα να έρθουν δύο ακτινολόγοι και συνεχίζουμε τη διαδικασία των προσλήψεων, διότι υπάρχουν κλινικές και τμήματα που έχουμε πρόβλημα» αναφέρει ο κ. Θεοδωρόπουλος και τονίζει: «Η ΜΕΘ και γενικότερα το αναισθησιολογικό τμήμα θέλει στήριξη, το ακτινολογικό επίσης είναι ένα κρίσιμο τμήμα. Στον χειρουργικό τομέα τη χρονιά αυτή θα συνταξιοδοτηθούν τρεις χειρουργοί μας. Γενικά προκύπτουν ζητήματα σε διάφορους τομείς».

Πηγή : Εφημερίδα Των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου