Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΤΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Τα Παιδιά Με Αναπηρία Δεν Μπορεί Να Λογίζονται Ως Κόστος


Τα ζητήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι οικογένειες ΑμεΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Κώστα Στεργίου και τον Αποστόλη Ριζόπουλο, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργο Μαντζανά

Όπως σημειώνει σχετικά η ΤΕ Μαγνησίας:

«Ο πρόεδρος του Συλλόγου, αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες ΑμεΑ και στην στήριξη την οποία χρειάζονται. Αντί αυτή η στήριξη να παρέχεται απρόσκοπτα, αντιμετωπίζουν έναν "Γολγοθά" στις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες, στο ζήτημα των κριτηρίων υπολογισμού των ποσοστών αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ, που λειτουργούν ως "κόφτης" των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Ακόμη, αναφέρθηκε στις μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των ειδικών θεραπειών και στην απέραντη γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μένουν και απλήρωτες.

Επίσης, επισήμανε τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα σχολεία και στις δομές ειδικής αγωγής, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο ΕΕΕΕΚ Βόλου μόλις πριν δυο εβδομάδες. Για τις ιδιαίτερα μεγάλες δυσκολίες και την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους μέσα στην πανδημία, εφόσον δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις για την αραίωση των μαθητών. Μίλησε επίσης για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Βόλου, στο γεγονός της καθυστέρησης λειτουργίας της, στις δυσκολίες από τα προβλήματα ανομοιογένειας των ωφελούμενων και στα ερωτηματικά που προκύπτουν για το αν θα συνεχίσει τη λειτουργία της μετά το τέλος του προγράμματος χρηματοδότησής της.

Εξέφρασε επίσης την αγωνία των οικογενειών των ΑμεΑ για το τι θα γίνει μετά το τέλος της σχολικής φοίτησης, για την παραγωγική ένταξη των ΑμεΑ όσων μπορούν να προσφέρουν εργασία ή για το τι θα απογίνουν όταν δεν θα μπορούν να έχουν τη στήριξη της οικογένειάς τους, γνωρίζοντας την ανυπαρξία κατάλληλων δομών».

Οι εκπρόσωποι της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ από την πλευρά τους τόνισαν ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, διεκδικώντας όλες οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας πρέπει να καλύπτονται 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και από δημόσιες δομές που την αποκλειστική ευθύνη πρέπει να την έχει το κράτος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων.

Επισήμαναν ότι διαχρονικά, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, το χορό των εκατομμυρίων τον σέρνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και από αυτόν λείπουν τα παιδιά με αναπηρία, οι ανάγκες τους και τα δικαιώματά τους. «Σήμερα υπάρχει η επιστημονική γνώση για την ανάπτυξη, την εξέλιξη, την ανεξαρτητοποίηση, την παραγωγική ένταξη ή τη φροντίδα σε ανάλογες δομές των ΑμεΑ. Τα παιδιά με αναπηρία δεν μπορεί να λογίζονται ως κόστος. Η έγκαιρη διάγνωση και η επιστημονική παρέμβαση πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο νωρίς για να είναι πιο αποτελεσματική. Απαιτείται η ίδρυση και λειτουργία όλων των σύγχρονων, ασφαλών, ενδεδειγμένων Ειδικών Σχολείων και δομών για την κάλυψη όλων των παιδιών, σε κάθε ηλικιακή φάση, που το επιστημονικό τους έργο θα υπηρετεί την ολόπλευρη προετοιμασία για αυτόνομη και ανεξάρτητη ζωή, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την ολόπλευρη επιστημονική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους», τονίζει η ΤΕ Μαγνησίας.

Πηγή : 902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου