Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Κινητοποιήσεις Σε Πολλές Πόλεις Για Την Ενίσχυση Των Δημόσιων Μονάδων Υγείας

 

Ηράκλειο Κρήτης
 

Κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, στο πλαίσιο της σημερινής πανδημοσιοϋπαλληλικής στάσης εργασίας για την Υγεία.

Στην Τρίκαλα, υγειονομικοί, εργατικά σωματεία, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και μαζικοί φορείς πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην είσοδο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Τρικάλων. Όπως ανέφεραν, «στις 16 Φλεβάρη, συμμετέχουμε μαζί με όλους τους συναδέλφους με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), μαζί με τα σωματεία εργαζομένων, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς, φορείς του κινήματος, για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος υγειονομικός συνάδελφός μας, γιατί συνεχίζουμε και επιλέγουμε να "στοχεύουμε" τον κοινό μας εχθρό: Τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την ΕΕ που τους στηρίζει» (Διαβάστε εδώ).

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πορεία στο κέντρο της πόλης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, η ΕΛΜΕ, το Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στη Λήμνο η συγκέντρωση έγινε στο Νοσοκομείο Λήμνου, όπου μίλησαν ο Κώστας Μαδυτινός, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, ο Κώστας Κατσιγιαννόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου και ο Ανδρέας Ξυπτεράς, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου. Από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, εγκρίθηκε ψήφισμα που διαβάστηκε από την Βασιλική Νιαουνάκη, γραμματέα του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

Στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Πολλοί εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων απαιτώντας ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στις Σέρρες, κινητοποίηση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Ελευθερίας από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Σερρών, τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Ν. Σερρών (μέλος της ΟΓΕ), την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών, τον Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών και το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ. Στην εκδήλωση χαιρέτισαν η Κατερίνα Ποιμενίδου, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, ο Βαγγέλης Παπαμιχάλης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών, και ο Γιώργος Φιλιούσης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Σερρών.

Πηγή : 902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου