Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Πέθανε O Eικαστικός Γρηγόρης Σεμιτέκολο

Πέθανε χθες σε ηλικία 79 ετών ο Γρηγόρης Σεμιτέκολο. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, στις 4.00 μ.μ. στον Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής. Αντί στεφάνου όποιος επιθυμεί να καταθέτει χρήματα στους «Γιατρούς δίχως Σύνορα».

Ο Γρηγόρης Σεμιτέκολο γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, μαθητεύοντας κοντά στους Γιάννη Μόραλη και Πάνο Σαραφιανό, και πρωτοπαρουσίασε δουλειά του στο Μόναχο το 1962. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών.

Συνδεόμενος με στενή φιλία με τον συνθέτη Γιάννη Χρήστου, συμμετείχε ως περφόρμερ σε πολλές συναυλίες σύγχρονης μουσικής, σε έργα κυρίως του Γ. Χρήστου (Επίκυκλος, Αναπαράσταση ΙΙΙ ‐ ο Πιανίστας), αλλά και των Βασιλειάδη και Βλαχόπουλου. Το 1972 παρουσιάζει δικό του χάπενινγκ μαζί με τον βιολοντσελίστα Χρήστο Σφέτσα (γκαλερί Νέες Μορφές) και το 1974 επενδύει μουσικά έκθεσή του με τη βοήθεια του συνθέτη Στέφανου Βασιλειάδη.
Το 1981 σκηνογραφεί το μουσικοθεατρικό έργο της Μαρίας Χωραφά «Δεν είναι τίποτα» (Μουσικός Αύγουστος Ηρακλείου) και το 1985 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αθήνα πολιτιστική πρωτεύουσα» παρουσιάζει το χάπενινγκ «Κοσμικό Ανατομείο», θέμα, αργότερα, ταινίας του Βασίλη Βαφέα. Το «Κοσμικό Ανατομείο» παρουσιάζεται ξανά στη Γαλλία ( 5ο φεστιβάλ του Montivillers) και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (1992).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου