Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Παιδική Εργασία : 168 Εκατομμύρια Παιδιά Παγκοσμίως, 100 Χιλιάδες Στην Ελλάδα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της δουλείας, στοιχεία – σοκ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.


Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 21 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας, στη συντριπτική τους πλειονότητα (σε ποσοστό 70%) είναι γυναίκες και παιδιά, με το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα έντονο κυρίως στην Αφρική. Σε περίπου 1 εκατομμύριο υπολογίζονται οι σκλάβοι συνολικά στην Ευρώπη.

Η UNICEF και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας υπολογίζουν συγκεκριμένα σε περισσότερα από 168 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών που ζουν υπό το ζυγό της παιδικής εργασίας παγκοσμίως (τα περισσότερα εξ αυτών σε εξαιρετικά επισφαλείς συνθήκες).

Στη χώρα μας, το από χρόνια θεσμοθετημένο Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού δε λειτουργεί για να μας δώσει στοιχεία. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (2013), σε ποσοστό 70% τα παιδιά που σταματούν το σχολείο με κάποιο τρόπο εργάζονται.

Ο βοηθός συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα υποστηρίζει με βάση εκτιμήσεις και όχι τα πραγματικά στοιχεία, καθώς δεν υπάρχουν, ότι είναι δεκάδες χιλιάδες τα παιδιά που εργάζονται παράνομα, αριθμός που ξεπερνά τις 100.000.

Πληροφορίες από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου