Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Χάθηκαν Δύο Ακόμη Ζωές Στη Σάμο, Εξαιτίας Των Σοβαρών Ελλείψεων Σε Ασθενοφόρα Του ΕΚΑΒ

Όπως αναφέρει το i-samos.gr, το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων, το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού, δέχτηκε κλήση για σοβαρό περιστατικό με καρδιακό επεισόδιο 65χρονου άνδρα στην περιοχή του Πυθαγορείου.


Κατά τη μετάβαση του επανδρωμένου ασθενοφόρου στο συμβάν, έγινε παράλληλη κλήση για σοβαρό τροχαίο στην ίδια περίπου περιοχή (Φανάρια προς Ηραίον), όπου 51χρονη γυναίκα, αναβάτης ποδηλάτου, έχει παρασυρθεί από αυτοκίνητο.

Το προσωπικό του ασθενοφόρου επέλεξε να αλλάξει πορεία και να παραλάβει την 51χρονη γυναίκα και να την μεταφέρει άμεσα και σοβαρά τραυματισμένη, στο νοσοκομείο του νησιού!

Δυστυχώς, η άτυχη μητέρα κατά τη μεταφορά της δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά της.

Το προσωπικό του ασθενοφόρου επέστρεψε άμεσα να παραλάβει τον 65χρονο, αλλά κατά την άφιξη τους στο σημείο, ο άτυχος άνδρας είχε ήδη υποκύψει και αυτός.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των αρμόδιων φορέων του νησιού, η κατάσταση στο νησί παραμένει το ίδιο τραγική: Ένα ασθενοφόρο για ολόκληρη τη Σάμο.

Πριν από έναν περίπου μήνα, όταν ένας 34χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών, κατέληξε περιμένοντας το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο, κάτοικοι του νησιού διαμαρτυρήθηκαν στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου.

Οι συγκεντρωμένοι, αφού λέρωσαν τα ρούχα τους με κόκκινη μπογιά, ώστε να παραπέμπει σε αίμα, “ξάπλωσαν” στην πλατεία παριστάνοντας τους νεκρούς, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για την ελλιπή στελέχωση του ΕΚΑΒ στο νησί με ένα μόνο ασθενοφόρo.

Απάντηση

Το περιστατικό επιβεβαιώνει πλήρως η διοίκηση του ΕΚΑΒ, η οποία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το περιστατικό:

“Στις 24 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17:25 το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση σχετικά με καρδιολογικό περιστατικό από το Ξενοδοχείο Στράτος, στο Πυθαγόρειο, και άμεσα το ασθενοφόρο βάρδιας ξεκίνησε για να μεταβεί στο σημείο.

Εν τω μεταξύ στις 17:36 πραγματοποιήθηκε άλλη κλήση στο ΕΚΑΒ, για σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό 51χρονης γυναίκας στα φανάρια προς το Αεροδρόμιο του Πυθαγορείου.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που βρισκόταν καθοδόν για το πρώτο περιστατικό, ως όφειλε, έδωσε προτεραιότητα στην κάλυψη του τροχαίου και για αυτό κατευθύνθηκε προς το σημείο αυτού του συμβάντος.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αφίχθη στο σημείο του τροχαίου στις 17:47 και αφού παρέλαβε μία σοβαρά τραυματισμένη 51χρονη γυναίκα τη διεκόμισε (στις 18:10) στο Γ.Ν. Σάμου.

Με την ολοκλήρωση της διακομιδής της τραυματισμένης 51χρονης γυναίκας, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ξεκίνησε πλέον για να μεταβεί στο πρώτο περιστατικό (καρδιολογικό) στο Πυθαγόρειο.

Το ασθενοφόρο αφίχθη στο ξενοδοχείο Στράτος στο Πυθαγόρειο, στις 18:40 και αφού παρέλαβε έναν 80χρονο άνδρα με συμπτώματα καρδιολογικού περιστατικού τον διεκόμισε στο Γ.Ν Σάμου στις 19:05, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του”.

Δ.Κ.

 Πηγή : left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου