Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Κινητοποιήσεις Εργαζομένων Στο ΨΝΑ - Δαφνί

Τετάρτη 21 Οκτώβρη, 11 π.μ., στην πύλη του Νοσοκομείου

Μαρία Χλωρού

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί και σε συνέλευση στην πύλη του Νοσοκομείου.

 

Το κάλεσμα αυτό αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης κινητοποίησης και διαμαρτυρίας που έγινε στις 14 Οκτώβρη με αιτήματα που αφορούν στα μέτρα προστασίας για την πανδημία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τις απαράδεκτες συνθήκες στην εργολαβική εταιρία καθαρισμού και σε ΕΔΕ που διέταξε η Διοίκηση του Νοσοκομείου ενάντια σε εργαζόμενο επιφορτισμένο να ελέγχει την τήρηση των όρων σύμβασης του Νοσοκομείου με την εργολαβική εταιρία.

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που το Σωματείο Εργαζομένων του ΨΝΑ καταγγέλλει ανοικτά τις συνθήκες που επικρατούν στην εργολαβική εταιρία καθαριότητας και ζητά να γίνει έλεγχος σε αυτήν.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

Να εξασφαλιστούν επαναλαμβανόμενα και γρήγορα τεστ για όλους τους εργαζόμενους και ασθενείς.

Να εξασφαλιστούν με ευθύνη της Διοίκησης τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος υλικοτεχνικός εξοπλισμός σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας (π.χ. συμπυκνωτές οξυγόνου κ.λπ.).

Να προσληφθεί με ΜΟΝΙΜΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.

Τώρα να πληρωθούν εφημερίες, νυχτερινά αργίες χωρίς καμιά περικοπή.

Ασθενοφόρο και οδηγός σε 24ωρη βάση στο Νοσοκομείο.

Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα του εργολάβου καθαριότητας. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία. Μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα.

Να ανακληθεί η άδικη και αναίτια απόφαση του Δ.Σ. του ΨΝΑ, η οποία στέλνει σε ΕΔΕ τον συνάδελφό κ. Θανόπουλο Κων/νο, καθώς σε όλες τις ενέργειες που προέβη ήταν προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου