Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

ΙΤΑΛΙΑ «Δεν Υπάρχουν Γιατροί Και Νοσοκόμες. Δεν Αντέχουμε Άλλο!»

Κραυγή αγωνίας από το ιατρικό προσωπικό στα ιταλικά νοσοκομεία, με την άφιξη και γρήγορη κλιμάκωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας

Μια δραματική κατάσταση περιγράφει ο πρόεδρος του συλλόγου γιατρών εντατικής, Σαλβατόρε Μάνκα: η κατάσταση στις ΜΕΘ, λέει, ξεφεύγει πλέον από τον έλεγχο «με τη συνεχή ροή μεγάλου αριθμού ασθενών με συμπτώματα Covid και ενώ βλέπουμε στην ουρά τα ασθενοφόρα να φτάνουν με ασθενείς, πιθανώς μολυσμένους, που περιμένουν να εξεταστούν. Οι θάλαμοι της εντατικής θεραπείας γεμίζουν, διότι μετά την πρώτη φάση, πολλές μονάδες διαλύθηκαν και οι ασθενείς τώρα έρχονται σε μας. Αλλά οι εντατικές δεν είναι έτοιμες να διαχειριστούν τόσους πολλούς ασθενείς, διότι παρά τα μέτρα που οραματίστηκαν οι αρμόδιοι, παραμένουν όπως ήταν».

Καταγγέλλοντας «δομικές ελλείψεις και ελλείψεις σε προσωπικό», ο Μάνκα υποστηρίζει ότι «οι θάλαμοι εντατικής εξελίσσονται σε χώρους στάθμευσης ασθενών για 3 έως 5 ημέρες. Προσπαθούμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους», λέει, «αλλά δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί και νοσοκόμοι».

Στην πραγματικότητα, εξηγεί, οι μονάδες εντατικής παρακολούθησης και οι προθάλαμοι των εντατικών έχουν μεταμορφωθεί σε μονάδες υποδοχής ασθενών με Covid. Βλέπουμε αυτούς τους ασθενείς, πρέπει να τους διασωληνώνουμε και να κάνουμε ό,τι χρειάζεται ένας ασθενής με Covid, αλλά δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Τα νοσοκομεία είναι πάλι απροετοίμαστα».

Το πόσο δραματική είναι η κατάσταση φαίνεται και από τις ουρές που σχηματίζουν τα ασθενοφόρα έξω από τις μονάδες εντατικής σε πολλά νοσοκομεία της Λομβαρδίας. Οι ασθενείς συχνά πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους μέσα στα οχήματα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Τα προγραμματισμένα χειρουργεία αναβάλλονται, ενώ άρχισε η εισαγωγή ασθενών στο πρόχειρο νοσοκομείο που στήθηκε λόγω Covid την περασμένη άνοιξη στον εκθεσιακό χώρο Fiera κοντά στο Μιλάνο.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου