Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Αυξάνονται Οι Αυτοκτονίες Στην Ταϊλάνδη Λόγω Κορονοϊού / της Κατερίνας Μάτσα




της Κατερίνας Μάτσα

Η καταστροφή της τουριστικής βιομηχανίας, που αποτελεί πάνω από το 20% του ΑΕΠ της Ταϊλάνδης, έχει αφήσει χιλιάδες ανθρώπους χωρίς κανένα εισόδημα. Πολλοί από αυτούς, βυθισμένοι στην απόλυτη ανέχεια και απόγνωση, αυτοκτονούν.

Με βάση πρόσφατες δημοσιεύσεις (Le Monde 30|9|20), στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2020, αυτοκτόνησαν 2551 άτομα. Η αύξηση του ποσοστού σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 έφτασε το 22%. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των αυτοκτονιών, κατά τους ειδικούς, συνδέεται με τις συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. Μάνα με 2 παιδιά, που δεν μπορούσε πια να τα θρέψει, αφού έχασε τη δουλειά της στον τομέα του τουρισμού, τον Απρίλη 2020, κρεμάστηκε.

Πατέρας ενός κοριτσιού 5 χρόνων έχασε τη δουλειά του ως τουριστικός πράκτορας και το Μάη 2020 ρίχτηκε στο ποτάμι μαζί με την κόρη του
.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη χορήγηση ενός επιδόματος 135 ευρώ για όλες αυτές τις περιπτώσεις, που, όμως κανένας δεν το έλαβε!

Στις 27 Απρίλη 2020 μια γυναίκα κατάπιε ποντικοφάρμακο μπροστά στο υπουργείο οικονομικών, κραυγάζοντας “ Κανένας δε μου δίνει βοήθεια” Τελικά, ευτυχώς, επιβίωσε, οπότε η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να της δώσει τα 135 ευρώ!

Από τα στοιχεία που δημοσιεύονται για τις αυτοκτονίες στην Ταϊλάνδη, οι άνδρες ηλικίας 35-45 ετών αυτοκτονούν σε μεγαλύτερο ποσοστό από τις γυναίκες.

Σε ό,τι αφορά τους νέους 15-29 ετών, η αυτοκτονία είναι η δεύτερη αιτία θανάτου, μετά τα τροχαία.

Είναι φανερό ότι οι κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας, μέσα στις αστικές κοινωνίες που ζούμε, είναι το ίδιο θανατηφόρες με τον κορονοϊό.

30|9|20
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου