Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

ΕΚΘΕΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Δήλωση από Πάνο Παπανικολάου, ΓΓ ΟΕΝΓΕ, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ, εκπρόσωπο Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή      10/10/2020

Στην αρχική (6/10/20, http://arsigr.blogspot.com/2020/10/blog-post.html) καταγγελία του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή για τις αιφνιδιαστικές αναγκαστικές μετακινήσεις 25 (είκοσι πέντε) γιατρών από νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ προς τις ΜΕΘ του ΓΓΝΘΑ «Σωτηρία» (υπογραφή του ΓΓ υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλου 1/10/20 που κοινοποιήθηκε στα νοσοκομεία 5/10/20) επισημαίναμε πως η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη γιατί :

1.     Είναι σπασμωδική κίνηση πανικού που ομολογεί στην πράξη πως ΔΕΝ έχουν γίνει οι αναγκαίες προσλήψεις και πως ΔΕΝ λειτουργούν οι αναγκαίες κλίνες ΜΕΘ παρά τα περί του αντιθέτου προπαγανδιστικά που δηλώνει καθημερινά η κυβέρνηση εδώ και μήνες.

2.     Είναι επικίνδυνο να γίνεται τελευταία στιγμή προσπάθεια στελέχωσης κλινών ΜΕΘ με γιατρούς χωρίς την αναγκαία εμπειρία στην Εντατική Θεραπεία.

3.     Είναι επικίνδυνο με τις αναγκαστικές αυτές μετακινήσεις να διαλύονται κρίσιμα τμήματα άλλων νοσοκομείων (π.χ. οι παθολογικές κλινικές του «Ερυθρού», άλλες ΜΕΘ κλπ).

4.     Η κυβέρνηση αγνοεί επί 7 μήνες το από τον Μάρτιο του 2020 αίτημα της ΟΕΝΓΕ και των Ενώσεων μελών της ΟΕΝΓΕ για προσλήψεις του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού και μονιμοποίηση του επικουρικού με ΠΝΠ λόγω   επιδημίας την ίδια στιγμή που σωρεία άσχετων αντιλαϊκών διατάξεων (π.χ. το πισωγύρισμα στον 19ο αιώνα του εργατικού δικαίου της χώρας) έχει θεσμοθετηθεί αυτούς τους μήνες με ΠΝΠ και με πρόσχημα την επιδημία.

Ακολούθησαν ομόφωνες ανακοινώσεις από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ με το ίδιο ακριβώς ύφος και περιεχόμενο.

Ο κόλαφος για τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας μάλιστα είναι ανακοίνωση από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας 8/10/20 όπου ευθαρσώς δηλώνεται πως ούτε η ΕΕΕΘ ούτε η ορισμένη από το ίδιο το υπουργείο 5μελής συμβουλευτική επιτροπή για θέματα ΕΘ ούτε καν κάποιο μέλος των δύο αυτών οργάνων είχε ανάμειξη ούτε καν ενημέρωση για τα παραπάνω.

Έτσι εκτός των προπαγανδιστικών «θωρακίσαμε το ΕΣΥ», «κάναμε τις αναγκαίες προσλήψεις», «στα δημόσια νοσοκομεία ήδη λειτουργούν 1000 κλίνες ΜΕΘ» κλπ από τους υπουργούς και τον ίδιον τον πρωθυπουργό, τώρα διαψεύδεται ηχηρά και το προπαγανδιστικό «εμείς ακούμε τους ειδικούς». Ας μας πουν οι κ.κ. Κικίλιας, Κοντοζαμάνης και Κωτσιόπουλος ΠΟΙΟΥΣ «ειδικούς» άκουσαν για αυτήν την απαράδεκτη, σπασμωδική και επικίνδυνη κίνηση πανικού να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ που ΔΕΝ λειτουργούσαν αντίθετα με τα όσα έλεγαν τόσο καιρό με αναγκαστικές όπως όπως μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών αντί να προσλάβουν μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.

στάλθηκε με email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου