Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Ευαγγελισμός : Απλήρωτοι Παραμένουν Για 3 Μήνες Στη σίτιση Οι Εργολαβικοί Εργαζόμενοι

Απλήρωτοι παραμένουν για μια ακόμα φορά εδώ και 3 μήνες οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Η τακτική της μη καταβολής έγκαιρα των δεδουλευμένων έχει γίνει καθεστώς από την εργολαβική εταιρία τα τελευταία χρόνια.


Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι οι Διοικήσεις του Νοσοκομείου διαχρονικά ανέχονται την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας νίπτοντας τας χείρας τους.


Μάλιστα παρά το γεγονός ότι το ΣΤΕ απέρριψε τις προσφυγές των εργολάβων ενάντια σε διαγωνισμό που ήταν σε εξέλιξη για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε σε διαγωνισμό που οδηγούσε πάλι την σίτιση του Νοσοκομείου σε εργολάβο με συνοπτικές διαδικασίες (συνεδρίαση του ΔΣ του Νοσοκομείου δια περιφοράς) .

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι εκπρόσωποι στο ΔΣ του Νοσοκομείου των εργαζομένων και των γιατρών δεν απέτρεψαν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης δια περιφοράς, παρά το γεγονός ότι είχαν αυτή τη δυνατότητα, με αποτέλεσμα να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΣ του Σωματείου για “μπλοκάρισμα” της συνεδρίασης του ΔΣ του Νοσοκομείου εάν το θέμα της ανάθεσης σε ιδιώτες ερχόταν για συζήτηση.
 
Πηγή : ygeionomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου