Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ-ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Ενω­τι­κό Κί­νη­μα για την Ανα­τρο­πή


ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ -ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συ­να­δέλ­φισ­σες, συ­νά­δελ­φοι

Η κυ­βέρ­νη­ση Μη­τσο­τά­κη πέ­τα­ξε στον κά­λα­θο των αχρή­στων τον υπερ­πο­λύ­τι­μο χρόνο των οκτώ μηνών, που κερ­δή­θη­κε με κόπο και θυ­σί­ες από τον λαό και τους υγειο­νο­μι­κούς. Αντί να ενι­σχύ­σει το Δη­μό­σιο Σύ­στη­μα Υγεί­ας με έμ­ψυ­χο δυ­να­μι­κό, άφησε αθω­ρά­κι­στο το ΕΣΥ μπρο­στά στο δεύ­τε­ρο κύμα της παν­δη­μί­ας, με ανυ­πο­λό­γι­στες υγειο­νο­μι­κές και κοι­νω­νι­κές συ­νέ­πειες.

Η κυ­βέρ­νη­ση δεν προ­τί­θε­ται να κάνει καμιά ανα­κω­χή: Παρά την παν­δη­μία, παρά την εκτί­να­ξη της ανερ­γί­ας και της ερ­γα­σια­κής ανα­σφά­λειας, συ­νε­χί­ζει ακά­θε­κτη την επί­θε­ση στον κόσμο της ερ­γα­σί­ας. Δίνει τα πάντα στο κε­φά­λαιο. Χα­ρί­ζει τις ερ­γο­δο­τι­κές ει­σφο­ρές, νο­μο­θε­τεί δε­κά­δες φο­ρο­α­παλ­λα­γές, επι­δο­τεί το «μι­σθο­λο­γι­κό κό­στος» έως και 70%, δω­ρί­ζει υπε­ρεκ­με­ταλ­λεύ­σι­μο ερ­γα­τι­κό δυ­να­μι­κό. Στη­ρί­ζει απρο­κά­λυ­πτα τα με­γά­λα ιδιω­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα που βλέ­πουν την υγειο­νο­μι­κή κρίση ως ευ­και­ρία αύ­ξη­σης των κερ­δών τους. Δίνει ζεστό χρήμα στους κλι­νι­κάρ­χες της υγεί­ας αντί να ανα­πτύ­ξει τις δη­μό­σιες υπο­δο­μές και να αυ­ξή­σει τις κλί­νες ΜΕΘ. Επι­χει­ρεί να επι­βά­λει ένα νέο κα­θε­στώς αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας, ΜΑ­Τω­μέ­νης δη­μο­κρα­τί­ας, απα­γό­ρευ­σης δια­δη­λώ­σε­ων, ελέγ­χου και επι­τή­ρη­σης, πε­ριο­ρι­σμού της συν­δι­κα­λι­στι­κής δρά­σης.

Στην πε­ρί­ο­δο της παν­δη­μί­ας ανα­δεί­χθη­κε η ανω­τε­ρό­τη­τα, η απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα και η κοι­νω­νι­κή χρη­σι­μό­τη­τα του δη­μό­σιου απέ­να­ντι στο ιδιω­τι­κό σύ­στη­μα υγεί­ας. Απο­δεί­χθη­κε ότι όσο πιο ορ­γα­νω­μέ­νο Δη­μό­σιο Σύ­στη­μα Υγεί­ας έχει μια χώρα, όσο πιο προ­σβά­σι­μο στο λαό, τόσο λι­γό­τε­ρες αν­θρώ­πι­νες απώ­λειες θα κα­τα­με­τρή­σει. Κέρ­δι­σε, όπου εφαρ­μό­στη­κε, η πο­λι­τι­κή έκτα­κτης κι­νη­το­ποί­η­σης δη­μό­σιων πόρων για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας, η στρα­τη­γι­κή του επι­θε­τι­κού ελέγ­χου των ει­σερ­χό­με­νων στη χώρα, των μα­ζι­κών τεστ, των κά­θε­των μέ­τρων ιχνη­λά­τη­σης και κα­ρα­ντί­νας. Κι όμως η εξου­σία κω­φεύ­ει!

Μας έχουν ανα­λώ­σι­μους και από την άλλη μας λένε ότι φταί­με για τα πάντα. Φταί­με γιατί «δεν προ­σέ­χου­με», δεν κρα­τά­με απο­στά­σεις, βγαί­νου­με στις πλα­τεί­ες, γι’ αυτό θα εί­μα­στε υπεύ­θυ­νοι για την κα­τάρ­ρευ­ση του ΕΣΥ από την παν­δη­μία. Φταί­με γιατί έχου­με μισθό πεί­νας αφού δεν έχου­με τα κα­τάλ­λη­λα προ­σό­ντα (παρά τα πτυ­χία και τα με­τα­πτυ­χια­κά), φταί­με γιατί δεν εί­μα­στε αντα­γω­νι­στι­κοί. Φταί­με γιατί μας κα­ταρ­γούν τη στα­θε­ρή ερ­γα­σία, αφού εί­μα­στε τε­μπέ­λη­δες και μόνο με τις συμ­βά­σεις ομη­ρί­ας ορι­σμέ­νου χρό­νου, την απει­λή της από­λυ­σης και της διαρ­κούς αξιο­λό­γη­σης μπο­ρού­με να γί­νου­με πα­ρα­γω­γι­κοί. Φταί­με γιατί αρ­ρω­σταί­νου­με γι’ αυτό θα τι­μω­ρη­θού­με για την αναρ­ρω­τι­κή άδεια ή την κα­ρα­ντί­να με απλή­ρω­τες υπε­ρω­ρί­ες. Συ­νε­χώς η ατο­μι­κή ευ­θύ­νη του θύ­μα­τος για να ξε­πλέ­νε­ται ο θύτης.

Τώρα χρειά­ζε­ται πα­νερ­γα­τι­κός ξε­ση­κω­μός, μα­ζι­κό κί­νη­μα ανα­τρο­πής της κυ­ρί­αρ­χης πο­λι­τι­κής, για την επι­βί­ω­ση του λαού. Δεν αρ­κούν οι απο­κα­λύ­ψεις, οι κα­ταγ­γε­λί­ες και οι ανα­λύ­σεις. Όχι άλλη ανα­μο­νή. Η διέ­ξο­δος από τη νέα κρίση απαι­τεί μια συ­νο­λι­κή πο­λι­τι­κή πρό­τα­ση μάχης και αντε­πί­θε­σης για μια δια­φο­ρε­τι­κή ζωή αξιο­πρε­πούς ερ­γα­σί­ας, ει­ρη­νι­κής συ­νύ­παρ­ξης των λαών, ανά­πτυ­ξης των δη­μό­σιων αγα­θών, δη­μο­κρα­τι­κών δι­καιω­μά­των και λαϊ­κών ελευ­θε­ριών, οι­κο­λο­γι­κής ισορ­ρο­πί­ας. Με τη στρο­φή στη βάση, τον κόσμο της δου­λειάς στα πρω­το­βάθ­μια σω­μα­τεία, τις συ­νε­λεύ­σεις και τις επι­τρο­πές αγώνα. Με απερ­γί­ες, κα­τα­λή­ψεις, δια­δη­λώ­σεις θα νι­κή­σου­με την κυ­βερ­νη­τι­κή απο­θρά­συν­ση.

Δεν θα ανε­χτού­με άλλο το πα­ρα­τε­τα­μέ­νο συν­δι­κα­λι­στι­κό lockdown που προ­ω­θούν οι πα­ρα­τά­ξεις του κυ­βερ­νη­τι­κού, κρα­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού και της υπο­τα­γής στα συμ­φέ­ρο­ντα του ΣΕΒ και των επι­χει­ρη­μα­τιών.

Η απερ­γία της 15/10 μπο­ρεί να γίνει ένας ακόμα αγω­νι­στι­κός σταθ­μός για την ανα­τρο­πή και ακύ­ρω­ση όλων των αντερ­γα­τι­κών, αντι­λαϊ­κών μέ­τρων. Την κρίση να πλη­ρώ­σει το κε­φά­λαιο. Λεφτά υπάρ­χουν στα κέρδη, στην αι­μα­τη­ρή απο­πλη­ρω­μή του δη­μό­σιου χρέ­ους, στις πο­λε­μι­κές δα­πά­νες, στα μυ­στι­κά κον­δύ­λια των υπουρ­γεί­ων.

Στις 15 Οκτώμ­βρη, απερ­γού­με και διεκ­δι­κού­με :

Θω­ρά­κι­ση της δη­μό­σιας υγεί­ας. Αύ­ξη­ση του ΑΕΠ για το ΕΣΥ στο 7%. 30.000 προ­σλή­ψεις για κά­λυ­ψη όλων των κενών ορ­γα­νι­κών θέ­σε­ων. Επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα υγεί­ας. Άμε­σος δι­πλα­σια­σμός των δη­μό­σιων ΜΕΘ. Απο­φα­σι­στι­κή ενί­σχυ­ση της δη­μό­σιας Πρω­το­βάθ­μιας Υγεί­ας. Μα­ζι­κά τεστ από δη­μό­σια ερ­γα­στή­ρια δω­ρε­άν για όλους. Απο­φα­σι­στι­κή ενί­σχυ­ση της δη­μό­σιας εκ­παί­δευ­σης. 15 μα­θη­τές ανά τάξη και όλα τα απαι­τού­με­να μέτρα προ­στα­σί­ας για τη λει­τουρ­γία των σχο­λεί­ων. Υγειο­νο­μι­κή προ­στα­σία των ερ­γα­ζο­μέ­νων όλων των ερ­γα­ζο­μέ­νων στους χώ­ρους δου­λειάς. Να στα­μα­τή­σει το αί­σχος του στοι­βάγ­μα­τος των ερ­γα­ζο­μέ­νων στα Μέσα Μα­ζι­κής Με­τα­φο­ράς. Μο­νι­μο­ποί­η­ση όλων των συμ­βα­σιού­χων. Νο­μο­θε­τι­κή απα­γό­ρευ­ση απο­λύ­σε­ων. Όχι στις απλή­ρω­τες υπε­ρω­ρί­ες.

Όχι στον πό­λε­μο και τις κα­τα­στρο­φι­κές πο­λε­μι­κές δα­πά­νες. Να μην προ­χω­ρή­σει η νέα, λη­στρι­κή «αγορά του αιώνα». Κάτω τα χέρια από τους αγώ­νες, τις κα­τα­λή­ψεις, τις δια­δη­λώ­σεις και τη συν­δι­κα­λι­στι­κή δράση. Όχι στην κα­τα­στο­λή των ερ­γα­ζο­μέ­νων και της νε­ο­λαί­ας στους ανοι­χτούς χώ­ρους, στο όνομα της παν­δη­μί­ας.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡ­ΓΙΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡ­ΓΙΑ­ΚΗ ΣΥ­ΓΚΕ­ΝΤΡΩ­ΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗ­ΝΑΣ ΣΤΙΣ 15/10 στις 8.30 πμ στην πλα­τεία Μα­βί­λη.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟ­ΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου