Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Τα test Για Κορονοϊό Είναι Για Φραγκάτους Και Επωνύμους κ. Τσιόδρα;

Την ίδια ώρα που τα test για κορονοϊό λιμνάζουν στα ελάχιστα δημόσια εργαστήρια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από δημοσιεύσεις επωνύμων που μας πληροφορούν ότι έκαναν το test για κορονοϊό και μας ανακοινώνουν τα αποτελέσματα. Επίσης υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι ιδιωτικά εργαστήρια με ένα σημαντικό τίμημα πραγματοποιούν την εξέταση. Τέλος, δεν μπορεί να μην επισημανθεί η αναφορά του εκπροσώπου του υπ. Υγείας για τους κινδύνους που ελλοχεύει η πραγματοποίηση εξετάσεων στον ιδιωτικό τομέα αν δεν τηρούνται οι όροι ασφαλείας.

Την ώρα που η διενέργεια ελέγχων στις δημόσιες δομές υγείας γίνεται με φειδώ εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού εργαστηρίων αλλά και της «προστασίας» των αποθεμάτων σε αντιδραστήρια, τα ιδιωτικά εργαστήρια κερδοσκοπούν και καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αντιδραστηρίων που θα ήταν πολύτιμες για τα δημόσια εργαστήρια.

Ο κ. Τσιόδρας, που σήμερα εκπροσωπεί την Κυβέρνηση, δεν μπορεί την ίδια ώρα που επισημαίνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την πραγματοποίηση των ελέγχων στα ιδιωτικά εργαστήρια καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την κερδοσκοπία, να δηλώνει ότι “Φυσικά και επιτρέπεται η πραγματοποίηση τεστ από ιδιωτικούς φορείς”.

Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι πρόκληση για την κοινωνία να αισθάνεται ότι το δικαίωμα στον έλεγχο για κορονοϊό το έχουν οι φραγκάτοι και οι επώνυμοι και όχι ο λαός που αντιμετωπίζεται από τις δημόσιες δομές υγείας.

Η Κυβέρνηση και η επιτροπή που διαχειρίζεται αυτή την πανδημία πρέπει τώρα:

– Να δεσμεύσει αυτά τα ΚΙΤ αντιδραστηρίων που κατέχουν τα ιδιωτικά εργαστήρια προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια που πρέπει να έχουν τα δημόσια εργαστήρια.

– Να αναπτυχθούν ΧΘΕΣ νέα δημόσια εργαστήρια προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα την αύξησης του αριθμού των ελέγχων και της ταχύτερης έκδοσης των αποτελεσμάτων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλης της κοινωνίας και πρώτα από όλα αυτών που πραγματικά τους έχουν ανάγκη.
Πηγή : ygeionomikoi  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου