Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής : Να Παρθούν Όλα Τα Αναγκαία Μέτρα Για Την Προφύλαξη Των Εργαζομένων Από Τον Κορονοϊό Στην ΦΑΜΑΡ

Το κλαδικό Συνδικάτο συνυπογράφει την ανακοίνωση του επιχειρησιακού σωματείου ΦΑΜΑΡ 49, όπου καλεί την εταιρία μπροστά στην εκδήλωση του κορονοιού να πάρει τα αναγκαία μέτρα για την προφύλαξη των εργαζομένων.

Το κλαδικό συνδικάτο αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης την περιπέτεια δημόσιας υγείας που περνάει η χώρα, και ολόκληρος ο κόσμος. Όμως η αναγκαία ατομική ευθύνη θα πρέπει να συμβαδίζει και πολύ περισσότερο να μην υποκαθιστά την κρατική και εταιρική ευθύνη, για προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συναδέλφων μας, όμως παράλληλα καταθέτουμε προτάσεις για να θωρακιστούν όσο είναι δυνατό οι εργαζόμενοι. 

  1. Να πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού απολύμανση όλων των χώρων της ΦΑΜΑΡ ( συσκευασία, παραγωγή, αποθήκη, χώροι γραφείων, χώροι τεχνικής υπερεσίας, εστιατόριο, κιόσκι, w,c.), και των λεωφορείων όπου μεταφέρονται οι εργαζόμενοι κάθε Σάββατο η Κυριακή.
  2. Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης ( αντισηπτικά υγρά, μάσκες, γάντια κ.α.) αφού το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έλλειψη. Με ευθύνη της εταιρίας να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους της ΓΕΝ-ΚΑ, όπου έρχονται σε επαφή με απορρίμματα και διαδικασίες καθαρισμού απολύμανσης.
  3. Να καλύψει η εταιρία την τέταρτη ημέρα άδειας ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους την αξιοποιούν.
  4. Να διασφαλιστούν πρόσθετες άδειες με πλήρες αποδοχές και ασφάλισης σε εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  5. Να καλύψει η εταιρία τα έξοδα κίνησης σε όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να προσέλθουν στην εργασία τους με δικό τους όχημα για να προστατευθούν και να προστατέψουν τους οικείους τους.
  6. Να διασφαλιστεί η αναγκαία απόσταση 1,5-2 μέτρων μεταξύ των εργαζομένων, με αποσυμφόρηση γραφείων η άλλων χώρων ( π.χ. χημείο, εστιατόριο).
  7. Ν’ αποφευχθούν οι υπερωρίες, γιατί ένας εξαντλημένος οργανισμός είναι πιο ευάλωτος στο νόσημα.
  8. Να πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται στους χώρους εργασίας και στους μεταφορείς- οδηγούς εμπορευμάτων.
  9. Να μην πραγματοποιηθεί καμιά απόλυση και να υπάρχει δέσμευση από την εταιρία ότι θα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ( ΦΑΜΑΡ, ICAP, ADECCO, ΓΕΝ-ΚΑ)
  10. Να καταβληθεί το δώρο του Πάσχα στο πρώτο 15θήμερο του Απρίλη, το οποίο αποτελεί σημαντική οικονομική ανάσα.

Ταυτόχρονα το κλαδικό Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση για τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης όπου αξιοποιεί την νόσο για να περάσει την απαγόρευση των απεργιών, την πολιτική επιστράτευση, την εκ περιτροπής εργασία, και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου