Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Νοσοκομειακοί Γιατροί : «Κανένας Μόνος Στην Επιδημία, Αγώνας Για Δημόσια Και Δωρεάν Υγεία»

Φορώντας μάσκες, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας πραγματοποίησε, στις 4 το απόγευμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Με αφορμή την πανδημία του κοροναϊού και τα κρούσματα – νοσούντες από κοροναϊό, όπου μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολλοί υγειονομικοί, Ομοσπονδία και νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για το συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, καθώς -παρά τις υποσχέσεις- ακόμη να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, ακόμη να τους παράσχει ατομικά μέτρα προστασίας, ακόμη να στηρίξει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και τους «μαχητές» του, όπως χαρακτήρισε το υγειονομικό προσωπικό ο πρωθυπουργός κτλ. (διαβάστε ΟΕΝΓΕ για διάγγελμα Μητσοτάκη: Αμ’ έπος τε και έργον εμήδετο, κ. πρωθυπουργέ).


Από τα κυρίαρχα συνθήματα: «Κανένας μόνος στην επιδημία, αγώνας για δημόσια και δωρεάν υγεία», «Άνοιξτε τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία, όχι κι εδώ ανθρωποθυσία».


 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ


O Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας και ο Υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης αρνήθηκαν σήμερα να συναντήσουν την αντιπροσωπεία των νοσοκομειακών γιατρών… «λόγω κοροναϊού»!!! Δηλαδή οι υπουργοί επικαλέστηκαν την επιδημία του κοροναϊού για να αποφύγουν να ακούσουν αυτά που λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η επιδημία του κοροναϊού.

Αυτή ήταν η απάντηση στο αίτημα μας για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Στην καλύτερη περίπτωση, ας θεωρήσουμε πως απέφυγαν την συνάντηση για να μην μεταδώσουν οι υπουργοί κοροναϊό στους νοσοκομειακούς γιατρούς και όχι επειδή φοβήθηκαν μήπως κολλήσουν οι ίδιοι κοροναϊό από τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών.

Aρνήθηκαν να συναντήσουν «τους μαχητές της πρώτης γραμμής», τους «ήρωες με τις άσπρες και τις πράσινες μπλούζες», όπως οι ίδιοι τους αποκαλούν.

Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έλεγε ότι «τον πρώτο λόγο έχουν οι γιατροί» δεν αναφερόταν στους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τη δική μας φωνή θέλει να τη φιμώσει. Θέλει να φιμώσει όσους ζητάνε έκτακτες μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων για να στελεχωθούν τα ΤΕΠ, οι ΜΕΘ, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, να πολλαπλασιαστούν οι δυνάμεις που θα μπουν στη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού. Θέλουν να φιμώσουν όσους ζητάνε εφόδια για να πολεμήσουν τον «αόρατο εχθρό».

Δεν θέλουν να ακουστεί η επείγουσα ανάγκη για όσο το δυνατόν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ έστω και τώρα.

Δε θέλουν να ακουστεί ότι ενώ υπόσχονταν προσλήψεις γιατρών με διετή σύμβαση, μάλιστα άφηναν να εννοηθεί ότι μετά τη λήξη της σύμβασης θα τους μονιμοποιούσαν, τους προσλαμβάνουν μόνο για ένα χρόνο και μετά «λύεται αυτοδίκαια» η σύμβαση τους.

Δε θέλουν να ακουστεί ότι έχουν προσλάβει μόλις 100 επικουρικούς γιατρούς για την αντιμετώπιση της επιδημίας, τη στιγμή που υπάρχουν τουλάχιστον 6.000 ελλείψεις γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Δεν θέλουν να ακουστεί η επείγουσα ανάγκη για επαρκή εφοδιασμό των υγειονομικών με ατομικά 
μέσα προστασίας ώστε να μην αρρωστήσουν μαζικά και βγουν εκτός μάχης.

Τα στόματα με μάσκες έχουν φωνή. Και η φωνή θα δυναμώσει. Θα ακουστεί πιο δυνατά.
Μέτρα προστασίας τώρα για τους υγειονομικούς.
Μέτρα προστασίας τώρα για την υγεία του λαού.

Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου