Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΜΕΤΑ Υγειονομικών : Ζητάμε Άμεσα Συνάντηση Μεταξύ ΠΟΕΔΗΝ – Υπ. Υγείας Για Τον Κοροναϊό

Tο ΜΕΤΑ Υγειονομικών στην τοποθέτηση του στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη 3/3 επισήμανε την ανάγκη να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Ομοσπονδίας με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας με θέμα την ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται στις μονάδες υγείας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Η μεγάλη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ο διαφαινόμενος κίνδυνος διασποράς στην κοινότητα, η απόφαση να τεθεί σε καραντίνα ένας αριθμός εργαζομένων στην υγεία, η ελλιπής ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων, τα χαμηλά αποθέματα μέσων προστασίας, η απουσία προσλήψεων για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες και ο υπαρκτός κίνδυνος να τεθούν νοσοκομεία εκτός εφημέρευσης, επιβάλλουν την άμεση πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης.

Την αναγκαιότητα ενισχύει το γεγονός ότι παραμένει στο σκοτάδι ο σχεδιασμός στην περίπτωση που υπάρξει θεαματική αύξηση των κρουσμάτων, διασπορά τους ανάμεσα στους εργαζόμενους στην υγεία και υπαρκτός κίνδυνος σε μια τέτοια περίπτωση να τεθούν σε καραντίνα ολόκληρα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Πολύ περισσότερο όταν οι ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα Κυριακή από την ηγεσία του υπ. Υγείας δεν περιλαμβάνουν ούτε ένα μέτρο στήριξης των μονάδων υγείας με προσωπικό ούτε βεβαίως απαντούν στις ανεπάρκειες που εμφανίζονται στην διαχείριση αυτής της υγειονομικής κρίσης.
Στην συνάντηση αυτή είναι ανάγκη να απαιτηθεί από την πολιτική ηγεσία να ληφθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και να ενισχυθεί τώρα το σύστημα με χρηματοδότηση και προσωπικό.

Το αίτημα για την πραγματοποίηση συνάντησης τέθηκε στην Ε.Ε. της Ομοσπονδίας και από τις υπόλοιπες παρατάξεις που δεν συγκροτούν την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας. Δυστυχώς παρότι το αίτημα για την πραγματοποίηση συνάντησης δεν απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της ομοσπονδίας (ΔΗΣΥ – ΔΑΚΕ) μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει στην κατεύθυνση αυτή.

Η καθυστέρηση αυτή δείχνει ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ αντιμετωπίζει ως δευτερεύον ζήτημα την ενημέρωση του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στην υγεία για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, το σχέδιο που θα ακολουθήσει το υπουργείο και την διεκδίκηση λήψης μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και την στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Είναι φανερό ότι η φιλοκυβερνητική ΔΑΚΕ που μαζί με την ΔΗΣΥ συγκροτούν την πλειοψηφία κρατά σε «ομηρία» την Ομοσπονδία ακόμα και σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα προκειμένου να μην αναδειχθούν οι ευθύνες της Κυβέρνησης στην διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με την εξάπλωση του κοροναϊού.

Η τακτική αυτή της πλειοψηφίας ανάγκασε το ΜΕΤΑ Υγειονομικών να θέσει για μια ακόμα φορά αυτό το αίτημα με μήνυμα που απέστειλε το Σάββατο σε όλες τις δυνάμεις που συγκροτούν την Διοίκηση της Ομοσπονδίας. Η απάντηση που έλαβε από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ παραπέμπει το ζήτημα για την Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών θεωρεί ύψιστης σημασίας το θέμα της προστασίας της υγείας των εργαζομένων και ασθενών και θα επιμείνει να αποσαφηνιστούν από την πλευρά του υπ. Υγείας τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου