Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Η Κυβέρνηση «Κρύβεται» Πίσω Από Την Ατομική Ευθύνη Και Τον κ. Τσιόδρα

του Κόνιαρη Χρήστου *

Την ώρα που τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην διαχείριση της πανδημίας και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ δίνουν την μάχη χωρίς εφεδρείες και μέσα προστασίας, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κρυφτεί πίσω από την θεωρία της ατομικής ευθύνης και τον κ. Τσιόδρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι:

– Τις τελευταίες μέρες όλη η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας έχει εξαφανιστεί και παρουσιάζεται μόνο σε επικοινωνιακού τύπου «εκδηλώσεις» όπως η παραλαβή υλικών από την Κίνα.

– Την εκπροσώπηση του υπ. Υγείας στα ζητήματα που σχετίζονται με τον τομέα αυτό έχει αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά ο κ. Τσιόδρας ο οποίος περιορίζει τις απαντήσεις σε επιστημονικά ζητήματα ενώ τα προβήματα που υπάρχουν σχετικά με τα μέσα προστασίας των εργαζομένων, τις καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των ελέγχων, τη στελέχωση των μονάδων υγείας μένουν σκόπιμα αναπάντητα.

– Η Κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια μεγάλη επικοινωνιακή προσπάθεια που επικεντρώνεται αποκλειστικά στο θέμα της ατομικής ευθύνης των πολιτών προσπερνώντας έντεχνα τις ευθύνες που έχει η ίδια στην διαχείριση αυτής της κρίσης. Το έργο αυτό το έχει αναλάβει κατά κύριο λόγο ο υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς συνεπικουρούμενος και από τον κ. Τσιόδρα. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο τελευταίος ουσιαστικά κατέχει πολιτική θέση αφού έχει αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου τύπου του υπ. Υγείας.

– Στην προσπάθεια απόσεισης των ευθυνών της Κυβέρνησης βάζουν πλάτη όλα τα μνημονιακά και συστημικά μέσα ενημέρωσης που σιωπούν για τις τεράστιες ευθύνες που έχει η Κυβέρνηση για τα προβλήματα που εμφανίζονται στον σχεδιασμό, την οργάνωση καθώς και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Όλα αυτά συνοδεύονται από μια προσπάθεια να υπάρξει σιωπή νεκροταφείου γύρω από τα προβλήματα που υπάρχουν στο όνομα της έκτακτης ανάγκης. Δεν είναι τυχαίο ότι η φωνή των εργαζομένων και οι διαμαρτυρίες που υπάρχουν για τις ελλείψεις στη στελέχωση και τα μέσα προστασίας δεν περνούν μέσα από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Αυτή την ώρα το αγωνιστικό τμήμα του εργατικού και υγειονομικού κινήματος πρέπει να επιχειρήσει να σπάσει αυτό το τείχος σιωπής που έχει στηθεί και να αποκαλύψει την πραγματική κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτό. Να απαιτήσει από την Κυβέρνηση και το κράτος να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουμε έστω και την ύστατη στιγμή μέτρα για την στήριξη του ΕΣΥ και την προστασία των υγειονομικών.

* Ο Κόνιαρης Χρήστος είναι εργαζόμενος στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου