Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Εν Μέσω Κοροναϊού Δεν Πρέπει Να Φύγει Ούτε Ένας Από Το Νοσοκομείο

Αναφορικά με τη διαμαρτυρία του προσωπικού του Ευαγγελισμού, τοποθετήθηκε μιλώντας στην εκπομπή «Ελληνοφρένεια» με το δημοσιογράφο Θύμιο Καλαμούκη, ο πρόεδρος εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, Ηλίας Σιώρας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σιώρας τόνισε ότι «είχαμε μια ευρεία σύσκεψη με τις καθαρίστριες του Ευαγγελισμού οι οποίες εκτός από τα μέτρα προστασίας που δεν έχουν και το καταγγέλλουν, έχουνε και ζητήματα ανανέωσης σύμβασης που κάποιοι αρχές Απρίλη απολύονται γιατί λήγει η σύμβαση».


«Εν μέσω κοροναϊού δεν πρέπει να φύγει ούτε ένας από το νοσοκομείο, αντίθετα να έρθει σωρηδόν κόσμος. Η απάντηση της διοίκησης ήταν αρνητική ακόμα και σε απλά ζητήματα», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Σιώρας ανέφερε ότι «η διαμαρτυρία γίνεται πρώτον για τα μέτρα προστασίας γιατί εμείς θα την πληρώσουμε πρώτοι, δεύτερον, για το προσωπικό και τρίτον για τον αυταρχισμό, για τις απολύσεις που έρχονται». «Για παράδειγμα ετοιμάζονται να ανοίξουν 70 κλίνες εντατικής θεραπείας, μετατρέπουν δηλαδή μια μονάδα σε covid μια δεύτερη μονάδα σε covid και έτσι αναπτύσσονται αυτές οι 70 κλίνες», εξήγησε.

Ακόμη δήλωσε ότι «τόσα χρόνια οι 8 από αυτές ήταν κλειστές εν πάση περιπτώσει για αυτές τις 70 κλίνες θέλει 200 με 250 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 50 γιατρούς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν επομένως οι προσλήψεις που γίνονται είναι ελάχιστες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες».

«Τόσα χρόνια υπό κανονικές συνθήκες, μη πανδημίας, ζητούσαμε 6.500 γιατρούς και 20.000 λοιπό προσωπικό, τώρα η υπόσχεση για 2-2.500 γιατρούς και νοσηλευτές είναι σταγόνα στον ωκεανό», τόνισε ο πρόεδρος εργαζομένων στον Ευαγγελισμό.
Πηγή : ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου