Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση από Σωματείο Εργαζομένων Γ. Ν. «Ασκληπιείο Βούλας»

Μπαίνουμε σε μια περίοδο που θα δοκιμαστούμε όλοι μας για το πώς εννοούμε την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι μαχόμενοι Υγειονομικοί έχουμε αποδείξει πολλές φορές την ανιδιοτελή προσφορά μας. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Απαιτώντας, την ίδια στιγμή και αδιάλειπτα, την προστασία τη δική μας και των ασθενών μας, τον έμπρακτο σεβασμό στην πολύ δύσκολη δουλειά που κάνουμε. Όπως δεν κάνουμε εκπτώσεις στην εργασία μας, έτσι συνεχίζουμε να διεκδικούμε όλα όσα μας έκλεψαν και μας κλέβουν στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους.

Σω­μα­τείο Ερ­γα­ζο­μέ­νων Γ. Ν. «Ασκλη­πιείο Βού­λας»


Συ­νά­δελ­φοι, Συ­να­δέλ­φισ­σες

Έχου­με μπει για τα καλά στη 2η φάση της επι­δη­μί­ας του Covid19, στην πιο κρί­σι­μη για την πο­ρεία της επι­δη­μί­ας και την προ­στα­σία της υγεί­ας όλων μας. Κα­λού­μα­στε όλοι και όλες να πρά­ξου­με αυτό που μας επι­τάσ­σει ο ρόλος μας στην κοι­νω­νία: να προ­στα­τεύ­σου­με την υγεία του λαού μας.

Όλες τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες, επι­βε­βαιώ­νε­ται με τον πιο εκ­κω­φα­ντι­κό τρόπο αυτό που όλοι μας γνω­ρί­ζου­με εδώ και χρό­νια: η δε­κα­ε­τής και πλέον υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση του ΕΣΥ, η προ­ώ­θη­ση από τη μεριά των κυ­βερ­νή­σε­ων των πο­λι­τι­κών της λι­τό­τη­τας και του ιδιω­τι­κού κε­φα­λαί­ου, έχουν αφή­σει ανο­χύ­ρω­τα  τα νο­σο­κο­μεία και τους υγειο­νο­μι­κούς, έχουν αφή­σει ανο­χύ­ρω­το τον λαό μας.

Αξί­ζουν θερμά συγ­χα­ρη­τή­ρια στους συ­να­δέλ­φους των ΤΕΠ, αυ­τούς που επι­τε­λούν το δύ­σκο­λο έργο της δια­λο­γής, αυ­τούς που στις κλι­νι­κές και τα τμή­μα­τα προ­σπα­θούν να ορ­γα­νώ­σουν την άμυνά μας.

Στους δι­ιοι­κη­τι­κούς υπαλ­λή­λους, στα μέλη της ΕΝΛ, στους συ­να­δέλ­φους που ανέ­στει­λαν άμεσα τα τα­κτι­κά χει­ρουρ­γεία.

Έστω και τώρα, όσο ακόμη έχου­με πο­λύ­τι­μο χρόνο, οφεί­λου­με να πούμε τα εξής:

Όχι στον πα­νι­κό. Οφεί­λου­με να μην ανα­πα­ρά­γου­με τη λο­γι­κή «ο σώζων εαυ­τόν…», ακρι­βώς γιατί κα­λού­μα­στε να σώ­σου­με εαυ­τούς και αλ­λή­λους. Μπο­ρού­με και ξέ­ρου­με να το κά­νου­με.

ΟΧΙ στον εφη­συ­χα­σμό. Επί­τα­ξη άμεσα όλων των ιδιω­τι­κών κλι­νών ΜΕΘ. Απαι­τού­με άμεσα από τη Διοί­κη­ση, την πο­λι­τι­κή ηγε­σία του Υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας και την Κυ­βέρ­νη­ση να ανα­λά­βουν τις ευ­θύ­νες τουςς και να προ­μη­θεύ­σουν με τα απα­ραί­τη­τα μέσα προ­στα­σί­ας, όλα τα νο­σο­κο­μεία, όλα τα τμή­μα­τα και τις κλι­νι­κές, με προ­τε­ραιό­τη­τα στα ΤΕΠ και τη ΜΕΘΧ. Το πρό­σφα­το έγ­γρα­φο των Για­τρών της ΜΕΘΧ απο­τυ­πώ­νει ανά­γλυ­φα τις δρα­μα­τι­κές ελ­λεί­ψεις. Η Κυ­βέρ­νη­ση οφεί­λει να επι­τά­ξει άμεσα όλα τα υλικά που απαι­τού­νται.

ΟΧΙ στην απα­ξί­ω­ση της δου­λειάς μας, ακόμη και τώρα. Συ­μπε­ρι­φο­ρές από τη μεριά μέ­ρους της Διοί­κη­σης που απα­ξιώ­νουν  τη δί­καιη αγω­νία μας, όπως προ­χθές στην πα­ρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας του προ­σω­πι­κού των ΤΕΠ, δεν είναι απο­δε­κτές.

ΟΧΙ στην έκ­θε­ση Συ­να­δέλ­φων που ανή­κουν σε ευ­πα­θείς ομά­δες στον κίν­δυ­νο. Πρέ­πει να απο­μα­κρυν­θούν άμεσα από την πρώτη γραμ­μή της μάχης οι Συ­νά­δελ­φοι, (Διοι­κη­τι­κοί, Νο­ση­λευ­τές, Για­τροί) που έχουν σο­βα­ρά και χρό­νια προ­βλή­μα­τα υγεί­ας.

ΟΧΙ στην κοι­νω­νι­κή αναλ­γη­σία. Πλή­θος αι­τή­σε­ων για την άδεια ει­δι­κού σκο­πού έχουν ήδη απορ­ρι­φθεί, χωρίς απο­λύ­τως καμία αι­τιο­λό­γη­ση. Η πα­ρα­μο­νή ανή­λι­κων στο σπίτι απο­τε­λεί σο­βα­ρό κοι­νω­νι­κό πρό­βλη­μα. Η άσκη­ση της «ενός αν­δρός αρχή» με όρους αλα­ζο­νεί­ας και αυ­θαι­ρε­σί­ας δεν είναι απο­δε­κτή.

ΟΧΙ στην «ενί­σχυ­ση» του ήδη κου­ρα­σμέ­νου, εξα­ντλη­μέ­νου Νο­ση­λευ­τι­κού και Ια­τρι­κού Προ­σω­πι­κού με ελά­χι­στους νέους συ­να­δέλ­φους και με συμ­βά­σεις ορι­σμέ­νου χρό­νου. Απαι­τού­με χι­λιά­δες προ­σλή­ψεις ΜΟ­ΝΙ­ΜΟΥ προ­σω­πι­κού ΧΘΕΣ. Απαι­τού­με επί­σης την άμεση μο­νι­μο­ποί­η­ση των ήδη συμ­βα­σιού­χων συ­να­δέλ­φων (Επι­κου­ρι­κοί, ΟΑΕΔ, κα­θα­ριό­τη­τα, σί­τι­ση, φύ­λα­ξη), που δί­νουν μαζί μας τη δύ­σκο­λη αυτή μάχη. Σή­με­ρα, με ΠΝΠ. Με τον ίδιο τρόπο, απαι­τού­με ΑΜΕΣΑ την έντα­ξή μας στα ΒΑΕ και επέ­κτα­ση του επι­δό­μα­τος αν­θυ­γιει­νής ερ­γα­σί­ας σε όλους τους ερ­γα­ζό­με­νους των μο­νά­δων υγεί­ας. Προ­τι­μού­με, κύ­ριοι της Κυ­βέρ­νη­σης, αντί να κα­λεί­τε τον λαό μας να μας χει­ρο­κρο­τή­σει να απο­δεί­ξε­τε έμπρα­κτα ότι μας σέ­βε­στε. Τέρμα πια στην κο­ροϊ­δία!

ΟΧΙ σε λο­γι­κές που έχουν ανα­πτυ­χθεί όλα τα τε­λευ­ταία χρό­νια και στο Ασκλη­πιείο, που αντι­με­τω­πί­ζουν την υγεία ως προ­ϊ­όν που πρέ­πει να πω­λεί­ται σε καλή τιμή. Εί­μα­στε εδώ για να προ­στα­τεύ­σου­με τον λαό μας και ΟΧΙ για να κρα­τη­σου­με «το μα­γα­ζί» μα­κριά από την κρίση. Το Ασκλη­πιείο είναι ΔΗ­ΜΟ­ΣΙΟ και θα πα­ρα­μεί­νει.

ΝΑΙ στην αλ­λη­λεγ­γύη, τη συ­νερ­γα­σία, τη συλ­λο­γι­κή δια­χεί­ρι­ση της κρί­σης. Υπάρ­χουν συ­νά­δελ­φοί μας που έχουν μικρά παι­διά, άλλοι με σο­βα­ρά προ­βλή­μα­τα υγεί­ας, άλλοι με σο­βα­ρά οι­κο­νο­μι­κά προ­βλή­μα­τα. Εί­μα­στε εδώ για όλους, ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ μαζί.

Συ­νά­δελ­φοι, Συ­να­δέλ­φισσες

Μπαί­νου­με σε μια πε­ρί­ο­δο που θα δο­κι­μα­στού­με όλοι μας για το πώς εν­νο­ού­με την υπε­ρά­σπι­ση της Δη­μό­σιας Υγεί­ας. Οι μα­χό­με­νοι Υγειο­νο­μι­κοί έχου­με απο­δεί­ξει πολ­λές φορές την ανι­διο­τε­λή προ­σφο­ρά μας. Και έτσι θα συ­νε­χί­σου­με.

Απαι­τώ­ντας, την ίδια στιγ­μή και αδιά­λει­πτα, την προ­στα­σία τη δική μας και των ασθε­νών μας, τον έμπρα­κτο σε­βα­σμό στην πολύ δύ­σκο­λη δου­λειά που κά­νου­με. Όπως δεν κά­νου­με εκ­πτώ­σεις στην ερ­γα­σία μας, έτσι συ­νε­χί­ζου­με να διεκ­δι­κού­με όλα όσα μας έκλε­ψαν και μας κλέ­βουν στον βωμό του ιδιω­τι­κού κέρ­δους.
Βούλα, 15 Μαρ­τί­ου 2020
Για το Δ.Σ.

Η Πρό­ε­δρος                                                  Ο Γεν. Γραμ­μα­τέ­ας
Δέ­σποι­να Το­σο­νί­δου                                  Δη­μή­τρης Γαρ­δι­κλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου