Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Νίκη στον αγώνα των γιατρών/Κάλεσμα στο γενικό κρατικό Νίκαιας

Οι ειδικευόμενοι/ες γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας με αίτημα την απόδοση των δεδουλευμένων τους για τις εφημερίες από την 01/01/2015 ως σήμερα, αλλά και για τα αντίστοιχα δεδουλευμένα προηγούμενων ετών.

Η δικαιολόγηση της μη αποπληρωμής των δεδουλευμένων είναι η συνήθης. Δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι λόγω της άσχημης κατάστασης των δημόσιων οικονομικών και της απειλής/ασφυκτικής πίεσης των θεσμών-δανειστών για την αποπληρωμή των κρατικών χρεών προς αυτούς.

Με άλλα λόγια κι η νέα συγκυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα ό,τι θα είχε κάθε κυβέρνηση του αστικού κράτους. Εκπροσωπεί την ανάγκη ικανοποίησης των συμφερόντων του Kεφαλαίου και των κρατικών χρεών μέσα στην καπιταλιστική κρίση. Οπότε, η στοιχειώδης ικανοποίηση των υποχρεώσεων του Κράτους έναντι των εργατών/τριων (ειδικευμένων, ανειδίκευτων ή ειδικευομένων) είναι σήμερα υπό αίρεση. Ακόμα κι αυτών των κουτσουρεμένων υποχρεώσεων του, που το ίδιο κουτσούρεψε. Παρ’ όλο που πλέον ούτε τις άμεσες ανάγκες μας δεν μπορούν ικανοποιήσουν, λόγω της παρατεταμένης επίθεσης του Κεφαλαίου και του Κράτους στην τάξη μας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η κάθετη μείωση του άμεσου και έμμεσου/κοινωνικού μισθού και των δικαιωμάτων μας. Έμμεσος κοινωνικός μισθός είναι κι οι δημόσιες δομές υγείας, για τις οποίες προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο πρακτικό μέτρο αποτροπής της κατάρρευσης τους, που οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου είχαν φροντίσει να πετύχουν, μεταθέτοντας την ευθύνη της υγείας από την κοινωνία στα άτομα.

Η ψυχολογική καταστολή που δέχτηκαν οι ειδικευόμενοι/ες συνάδελφοι/ισσες ήταν το απαραίτητο συμπλήρωμα της υποτίμησης των ζωών τους. Σε διάφορα νοσοκομεία, όπως στο γενικό κρατικό Νίκαιας, Ελπίς, Τζάνειο, Σισμανόγλειο, Παίδων Πεντέλης, Φλέμινγκ, οι ειδικευόμενοι δέχτηκαν απειλές αν συνέχιζαν την επίσχεση της εργασίας. Μάλιστα στη Νίκαια διευθυντής προϊστάμενος κλινικής απείλησε με άρνηση χορήγησης ειδικότητας στους ειδικευόμενους/ες.

Η απάντηση από τη μεριά του εργατικού κινήματος πρέπει να είναι άμεση χωρίς υποχωρήσεις απέναντι στην κυβέρνηση και τις υποχρεώσεις της έναντι του Κεφαλαίου.

• Συμμετοχή στη συγκέντρωση τη Δευτέρα 11/05, 12μ. έξω από το γενικό κρατικό Νίκαιας.

• Συμμετοχή στην παν-υγειονομική απεργία στις 20/05.

• Κήρυξη απεργίας απ’ όλα τα σωματεία του κλάδου υγείας ως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συναδέλφων/ισσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου