Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Αύριο η διαδήλωση στο υπουργείο Υγείας

Με άξονα τη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλο το λαό, οι Λαϊκές Επιτροπές, Σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας, του Μενιδίου και της Φυλής κορυφώνουν αύριο Πέμπτη τις παρεμβάσεις τους, στις 7 μ.μ., με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

Ανάμεσα σε άλλα, διεκδικούν: Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Αγία Βαρβάρα) πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο. Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη. Να στελεχωθούν οι μονάδες τον ΠΕΔΥ. Να περάσει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και να λειτουργήσει σαν Κέντρο Υγείας αστικού τύπου κ.ά.

Παράλληλα, καλούν σε έμπρακτη αλληλεγγύη με συμμετοχή στην απεργία που έχει εξαγγελθεί στο χώρο της Υγείας στις 20 Μάη. Την απεργία έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και συμμετέχει η ΕΙΝΑΠ. Ηδη πολλά σωματεία από νοσοκομεία όλης της χώρας έχουν συνεδριάσει και έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους. Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ., αποφάσισε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Πολύμορφη δράση

Προετοιμάζοντας την αυριανή κινητοποίηση και με ορίζοντα την πανυγειονομική απεργία, η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου πραγματοποίησε χτες παρέμβαση στο ΙΚΑ Αχαρνών, όπου μοιράστηκε ανακοίνωση και έγινε συζήτηση με τους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους του ιδρύματος.

Στο συγκεκριμένο υποκατάστημα λείπουν βασικές ειδικότητες γιατρών, δεν υπάρχουν εργαστήρια, με αποτέλεσμα να διοχετεύονται οι ασφαλισμένοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με επιβάρυνση συμμετοχής 15%.

Πρόσφατα, έγινε παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου και στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, με αίτημα να ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας και να λειτουργήσει σαν Κέντρο Υγείας αστικού τύπου για την περιοχή του Δήμου Αχαρνών, όπου ο πληθυσμός ξεπερνά τις 170.000 κατοίκους.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε την προηγούμενη βδομάδα από τις Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου στο νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας (πρώην «Λοιμωδών») με αίτημα την πλήρη επαναλειτουργία του. Είχαν προηγηθεί τρεις ταυτόχρονες πορείες που ξεκίνησαν από τις αντίστοιχες περιοχές, με κατάληξη την πύλη του νοσοκομείου.
Στον Πειραιά

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων έχουν αποφασίσει και οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας. Στις 18 Μάη, θα γίνει κοινή παρέμβαση, στις 12.30 μ.μ., στην Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά (Θηβών και Φαλήρου). Στις 28 Μάη, αποφασίστηκε συλλαλητήριο για την Υγεία, στις 7 μ.μ., στο Περιβολάκι (Νίκαια).

Εως τις 20 Μάη, γίνονται κατά τόπους παρεμβάσεις, όπως οι εξής: Από τηΛαϊκή Επιτροπή Περάματος, στις 14 Μάη, στις 11 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ και στις 20 Μάη, στις 7 μ.μ., σύσκεψη φορέων στο Β' ΚΑΠΗ. Από τη Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά στις 14 Μάη, κινητοποίηση στο Νοσοκομείο «Μεταξά». Από τη Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, στις 13 Μάη, στις 9 π.μ., κινητοποίηση με αφετηρία το Παράρτημα του Τζανείου (Κερατσίνι) μέχρι το ΠΕΔΥ Δραπετσώνας.

Από τις Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας - Ρέντη και Κορυδαλλού, στις 15 Μάη, στις 10 π.μ. διαμαρτυρία στα ιατρεία ΠΕΔΥ (Μούγλων) και στις 12 μ. στα διοικητικά γραφεία του ΠΕΔΥ (Καυκάσου).

Στη Θεσσαλονίκη

Σε πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατέληξε η σύσκεψη που διοργάνωσαν οι Λαϊκές Επιτροπές της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης. Αποφασίστηκε συγκέντρωση στις 19 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Ρολόι στη Νεάπολη και στις 20 Μάη συμμετοχή στην απεργία των υγειονομικών και στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων.

Επίσης, η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς διοργανώνει τις εξής παρεμβάσεις: Παρασκευή 15/5 στις 10.30 π.μ., στο νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ». Δευτέρα 18/5, στις 8 π.μ., στο ΙΚΑ Βότση και στα Ιατρικά Κέντρα της περιοχής. Τρίτη 19/5, στις 9 π.μ., στα Ιατρικά Κέντρα Καλαμαριάς. Περιοδεία - ενημέρωση στα μέλη όλων των ΚΑΠΗ Καλαμαριάς. Τετάρτη 20/5, στις 10.30 π.μ., συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει μπροστά στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.

Ανοιχτή συνέλευση - κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες από το πρωί, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας αύξηση της χρηματοδότησης, άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και πληρωμή των νυχτερινών και εξαιρέσιμων. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με αυτή τη μορφή, την Πέμπτη και την Παρασκευή 14 και 15 Μάη.

Σε άλλες πόλεις

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα των νοσοκομείων Κοζάνης «Μαμάτσειο» και Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» διοργανώνουν εργατικά σωματεία και φορείς, την Πέμπτη 14 Μάη.

Στην Κοζάνη, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία και διοργανώνεται από το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Γουνεργατών και Γουνεργατριών Σιάτιστας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στην Πτολεμαΐδα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία και διοργανώνεται από το ΣΕΕΕΝ, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εορδαίας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΙΚΑ και από το Σύλλογο Γυναικών Πτολεμαΐδας (μέλος της ΟΓΕ).

Τέλος, απόφαση συμμετοχής στην πανυγειονομική απεργία στις 20 Μάη πήρε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων. Οργανώνουν συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στη Διεύθυνση Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας (Σολωμού 60), για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας και μετά σε πορεία προς τη Βουλή, με στάση στο υπουργείο Εργασίας.

Πηγή : rizospastis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου