Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ / Συμμετοχή Στην Παν-υγειονομική Απεργία Στις 20/05

Η 24ωρη κλαδική απεργία που κήρυξαν ΠΟΕΔΗΝ και ΕΙΝΑΠ για τις 20/05/2015, στην οποία συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με τρίωρη στάση εργασίας, έρχεται σε συνέχεια των κινητοποιήσεων των ειδικευομένων και ειδικευμένων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, με τη μορφή της επίσχεσης εργασίας και με αίτημα την αποπληρωμή όλων των εφημεριών από την αρχή του χρόνου αλλά και παλαιότερων δεδουλευμένων. Αν και αρχικά υπήρξε υπόσχεση για την αποπληρωμή των δύο πρώτων μηνών του 2015, οι εργαζόμενοι/ες παραμένουν απλήρωτοι.

Η σταθερή απάντηση της νέας συγκυβέρνησης στα αιτήματα των εργαζομένων στη δημόσια υγεία είναι η συνήθης: δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι λόγω της άσχημης κατάστασης των δημόσιων οικονομικών και της ασφυκτικής πίεσης/εκβιασμού των θεσμών. Αυτό σημαίνει ότι η άμεση προτεραιότητα της τωρινής συγκυβέρνησης είναι ίδια με αυτήν κάθε κυβέρνησης του αστικού Κράτους σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, που συνοψίζεται στην πλήρη ικανοποίηση των συμφερόντων του Κεφαλαίου και της αποπληρωμής των κρατικών χρεών σε βάρος της κάλυψης των στοιχειωδών υποχρεώσεων του κράτους απέναντι στους εργάτες/τριες (ειδικευμένων ή ειδικευομένων και άνεργων). Στοιχειωδών υποχρεώσεων που πλέον ούτε τις άμεσες ανάγκες μας δεν καλύπτουν, λόγω της παρατεταμένης επίθεσης του Κεφαλαίου και του Κράτους στην τάξη μας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η κάθετη μείωση των μισθών και συντάξεων, με την παράλληλη διάλυση της δημόσιας υγείας που προαναφέρθηκε, καθώς και τη μείωση και σε κάποιες περιπτώσεις την εξάλειψη των προνοιακών επιδομάτων και των δωρεάν παροχών σε είδος. Αποτέλεσμα αυτής της ζοφερής κατάστασης είναι ο κάθε εργαζόμενος να προσπαθεί ατομικά να καλύψει τις ανάγκες του με το μειωμένο πλέον μισθό του και τις μειωμένες κοινωνικές παροχές.

  • Η απάντηση από τη μεριά του εργατικού κινήματος πρέπει να είναι άμεση χωρίς υποχωρήσεις απέναντι στην κυβέρνηση και τις υποχρεώσεις της απέναντι στο κεφάλαιο.
  • Κήρυξη απεργίας απ’ όλα τα σωματεία του κλάδου υγείας ως ότου ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων/ισσών.
  • Συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε χώρο του κλάδου και σύσταση απεργιακού ταμείου πρωτοβουλιακά.

Στηρίζουμε την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης, 20/05. Καλούμε στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, 12.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου