Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Η Ομιλία Του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού Στη Βουλή



Κατά τη σημερινή ομιλία του στη Βουλή ο αναπλ. υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έδωσε το στίγμα της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας . 

«Το Μνημόνιο έχει ήδη βλάψει σοβαρά και άνισα, δηλαδή ταξικά, την Υγεία των πολιτών», τόνισε ο Α. Ξανθός και πρόσθεσε: «Η δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών έχει προκαλέσει διαλυτικά φαινόμενα στο Σύστημα Υγείας, που κάνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων και των ασθενών ζοφερή. 
Οι μνημονιακές «μεταρρυθμίσεις» αποδείχθηκαν «φιάσκο», δεν αντιμετώπισαν καμιά από τις βασικές παθογένειες του Συστήματος Υγείας αλλά, αντίθετα, οδήγησαν σε αποκλεισμούς και ακάλυπτες ανάγκες και σε μετακύλιση μεγάλου μέρους του κόστους περίθαλψης στους πολίτες. Δεν είχαμε απλώς μια διαχείριση με λιγότερους πόρους λόγω δημοσιονομικής στενότητας, αλλά μιασυνειδητή επιλογή συρρίκνωσης της δημόσιας περίθαλψης και διεύρυνσης του «ζωτικού χώρου» για την ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα».

Η ομιλία του Α. Ξανθού περιείχε σημαντικές δεσμεύσεις σε πολλά ζητήματα, δεσμεύσεις τις οποίες εναπόκειται να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξιοπιστία της.

Για να διαβάστε όλη την ομιλία κάντε κλικ εδώ.

Πηγή : ygeianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου