Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Διεκδικούν Το Δικαίωμα Στη Δουλειά

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Φλεβάρη εργολαβικοί εργαζόμενοι δημόσιων νοσοκομείων με αιτήματα να μην απολυθεί κανείς, να μονιμοποιηθούν όλοι, να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται και να γίνουν νέες προσλήψεις με βάση τις αυξημένες ανάγκες στη Δημόσια Υγεία.

Στην κινητοποίηση, που κάλεσε η ΠΟΕΔΗΝ, συμμετείχαν εργολαβικοί εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», που νωρίτερα προσυγκεντρώθηκαν στο χώρο του νοσοκομείου, «Αττικόν», «Άγιος Σάββας», «Γεννηματάς» κ.ά.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), καλώντας σε κλιμάκωση του αγώνα για να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι των νοσοκομείων, να μη γίνει καμία απόλυση, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία και στις μονάδες Υγείας και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργολαβικών εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας των συγκεντρωμένων και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ουσιαστικά παραδέχτηκε πως κάποιοι από τους σημερινούς εργολαβικούς εργαζόμενους θα βρεθούν εκτός, δηλαδή θα απολυθούν, επικαλούμενος τις αποφάσεις του ΣτΕ και τα κριτήρια μοριοδότησης των προσλήψεων του ΑΣΕΠ. Υπολογίζεται ότι πανελλαδικά οι εργολαβικοί εργαζόμενοι των νοσοκομείων ανέρχονται σε 6.000 περίπου, ενώ στον «Ευαγγελισμό» ανέρχονται σε 400. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο οι εργολαβικοί είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβρη, με τους «σεκιουριτάδες» να είναι απλήρωτοι από το Νοέμβρη.

Μετά τις σημερινές εξελίξεις οι εργολαβικοί εργαζόμενοι και τα σωματεία τους αποφάσισαν νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 23 Φλεβάρη στη 1 το μεσημέρι, ημέρα που ήδη το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχει αποφασίσει κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας για τους εργολαβικούς. Ήδη το ΣΕΝΕ καλεί τους εργολαβικούς εργαζόμενους του νοσοκομείου σε γενική συνέλευση στο Δώμα, τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη, στη 1 το μεσημέρι.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης επικράτησε προσωρινά ένταση όταν οι εργαζόμενοι κράτησαν ανοιχτά τα ρολά της εισόδου, καθώς η φρουρά του υπουργείου επιχείρησε να τα κατεβάσει, προκειμένου να μην περάσει η αντιπροσωπεία των σωματείων και των καθαριστριών, αφού ο Π. Πολάκης επέμενε να δεχτεί μικρότερο αριθμό από αυτόν που οι εργαζόμενοι είχαν ορίσει.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου