Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΣΕΑΑΝ Καταγγέλλει Τον Αποκλεισμό - Σφαγιασμό Μεταλλεργάτη Από Τα ΚΕΠΑ Ελευσίνας

Την οργή και την αγανάκτηση για τον αποκλεισμό - σφαγιασμό για μια ακόμη φορά του μεταλλεργάτη Κ. Π. από τα ΚΕΠΑ Ελευσίνας, εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), σημειώνοντας πως η σφαγή συνεχίζεται.

Στην ανακοίνωση - καταγγελία η ΣΕΑΑΝ αναφέρει:

«Ο Κ. Π είναι χωρίς σύνταξη τα τελευταία 4 χρόνια. Έχει 3 ανήλικα παιδιά και έχει μείνει ανάπηρος από εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο το 2004 με ακρωτηριασμένα δάχτυλα και στα δυο χέρια του.

Τεράστιες οι ευθύνες στην ηγεσία του ΙΚΑ, της διεύθυνσης των ΚΕΠΑ και του υπουργείου Εργασίας.

Η ΣΕΑΑΝ επανειλημμένα και αποφασιστικά με παρεμβάσεις της στη διεύθυνση ΚΕΠΑ και στη διοίκηση του ΙΚΑ, είχε καταγγείλει το γεγονός, για να περάσει από τα ΚΕΠΑ και ενώ πέρασε από δευτεροβάθμια επιτροπή το ποσοστό που πήρε τον αφήνει για μια ακόμη φορά χωρίς σύνταξη.

Εδώ οφείλουμε να σημειώσουμε πρώτον ότι ο συνάδελφος έχει ακρωτηριασμένους και τους δύο αντίχειρες πράγμα που σημαίνει ότι μειώνεται κατά πολύ η λειτουργικότητα του χεριού σε κάθε άνθρωπο, πολύ περισσότερο σε ένα μεταλλεργάτη που πρέπει να χειρίζεται μηχανήματα επικίνδυνα στη δουλειά του. Δεύτερον δεν μπορεί να συνεχιστεί το γεγονός οι γιατροί μέλη των επιτροπών να καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία και να παίρνουν τέτοιες απαράδεκτες εγκληματικές και αντιεπιστημονικές αποφάσεις που στηρίζονται μόνο και μόνο στις εντολές της διοίκησης για μαζικές περικοπές (τα ΚΕΠΑ είναι τα μοναδικά όργανα του Δημοσίου που τις αποφάσεις τους δεν τις υπογράφουν τα μέλη των επιτροπών και δεν φαίνεται πουθενά ποια ήταν η σύνθεσή τους).

Προειδοποιούμε:

Κάτω τα χέρια από το συνάδελφο και κάθε συνάδελφο που έχει μείνει ανάπηρος και πρέπει να ζήσει.

Είμαστε αποφασιστικά και αγωνιστικά στο πλευρό του συναδέλφου μεταλλεργάτη και απαιτούμε:

Να του δοθεί τώρα το ποσοστό αναπηρίας 67% για να μπορέσει να πάρει την αναπηρική σύνταξη που δικαιούται, για να μπορέσει να ζήσει ο ίδιος και τα παιδιά του.

Γιατί πλήρωνε εισφορές για όσο καιρό δούλευε και είναι υποχρεωμένο το Ταμείο του και το κράτος να εξασφαλίσει τον ίδιο και την οικογένειά του.

Η σφαγή είναι σχεδιασμένη από κυβέρνηση και ΕΕ για να στηρίξουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Με τα ΚΕΠΑ έχουν αφήσει ήδη χιλιάδες ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες χωρίς επίδομα και σύνταξη και ετοιμάζουν νέο σχέδιο για μαζικές περικοπές.

Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί! Κανένας μόνος του στη θύελλα!

Με τη δύναμη του αγώνα και της αλληλεγγύης μπορούμε να σταματήσουμε τη σφαγή, μπορούμε να ζήσουμε, μπορούμε να νικήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου