Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Υγεία : Συνεχίζονται Οι Κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι κινητοποιήσεις στους χώρους της Υγείας. Την Πέμπτη 16 Φλεβάρη η ΠΟΕΔΗΝ καλεί κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους. Θα ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.


Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία στο κάλεσμά της «με βάση το Ν. 4430/2016, άρθρο 63 ξεκίνησαν τα Νοσοκομεία τους διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού με Συμβάσεις Εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης με συγκεκριμένη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος. Στα προσόντα διορισμού είναι και η ελληνική ιθαγένεια. Με τα προσόντα που προβλέπονται οι περισσότεροι από τους μισούς εργολαβικούς εργαζόμενους, θα χάσουν τη δουλειά τους». 


Εκτός από το εμπόδιο με την ιθαγένεια, αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν απολυτήριο γυμνασίου. Ταυτόχρονα, έχουν να αντιμετωπίσουν την απληρωσιά σε πολλά νοσοκομεία είτε εξαιτίας των εργολάβων, είτε εξαιτίας της Διοίκησης των νοσοκομείων. Την Τρίτη 14 Φλεβάρη προγραμματισμένη για το μεσημέρι ήταν συνέλευση των εργολαβικών στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, ενώ για το ίδιο ζήτημα κινητοποιούνται στο Γεννηματά, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην ανταπόκριση στην ίδια σελίδα. 


Θυμίζουμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει ήδη ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά το νέο επιτυχημένο Καραβάνι της Υγείας στη Λάρισα το πρόγραμμα για τις κινητοποιήσεις των επόμενων εβδομάδων.

Απεργία 15/3

Στις 15 Μάρτη θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 11πμ και πορεία στο υπουργείο Υγείας. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για τα σωματεία της περιφέρειας και στάση εργασίας από τις 11πμ έως τις 3μμ για την Αττική.
Eπίσης, έχει ορίσει το νέο σταθμό του Καραβανιού της Υγείας που θα είναι τα Γιάννενα στις 26 Απρίλη.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε ότι καλεί σε απεργία όλους τους γιατρούς για το ασφαλιστικό στις 2 Μάρτη. Η ώρα και το μέρος της συγκέντρωσης δεν είχαν ανακοινωθεί όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές. Επίσης, αποφάσισε ότι στηρίζει τη συγκέντρωση που οργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας για το ίδιο θέμα τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη στις 4μμ στο ξενοδοχείο President.

Εκτός από τα παραπάνω η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να ξεκινήσει πρόγραμμα επισκέψεων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων με στόχο τα κλιμάκιά της να επιθεωρήσουν τις συνθήκες στις οποίες ζουν οι πρόσφυγες και να προσφέρουν την ιατρική βοήθεια που χρειάζονται.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Στο Γεννηματά δίνουμε τη μάχη να μην απολυθεί κανένας εργολαβικός εργαζόμενος, να φύγουν οι εργολάβοι και όλοι να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Την Τετάρτη 8 Φλεβάρη στη συνέλευση των εργολαβικών συγκεντρώθηκαν 50 με 60 άτομα.

Ο νόμος που έχει φέρει η κυβέρνηση είναι ρατσιστικός. Πετάει έξω εργάτριες και εργάτες που δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά δουλεύουν χρόνια ολόκληρα εδώ, ενώ διώχνει και εργάτες επειδή δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου αλλά ξέρουν να κάνουν τη δουλειά καλύτερα από τον καθένα. Άμα απολυθούν αυτοί οι εργαζόμενοι, θα έχει φύγει το 70% των εργαζόμενων σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη.

Οργανώσαμε κινητοποίηση στη Διοίκηση τη Δευτέρα 13/2, ενώ καλούμε στη συγκέντρωση που οργανώνουν όλοι οι εργολαβικοί την Πέμπτη 16/2 στο υπουργείο Υγείας. Στη συνέλευση η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις κινητοποιήσεις, ενώ επιχείρησε να διαλύσει τη διαδικασία. Η ΔΑΚΕ εξαφανίστηκε για να μην τοποθετηθεί. Η παράταξή μας στηρίζει τους εργολαβικούς, όπως και η παράταξη του ΚΚΕ.

Ο εργολάβος συνεχίζει να προσπαθεί να εκφοβίσει τους εργαζόμενους. Βρέθηκε ο ίδιος στο νοσοκομείο λέγοντάς τους να μην συμμετέχουν στην κινητοποίηση και να μην γραφτούν στο σωματείο. 21 εργαζόμενοι τον αγνόησαν και γράφτηκαν. Καταλαβαίνουν ότι η δύναμη είναι στην ενότητα και τους αγώνες.

Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός, μέλος της Αγωνιστικής
Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στο Γεννηματά

Πηγή : ergatiki  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου