Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΣΚ-ΑΜΕΑ Για Το Συνέδριο Της ΕΣΑΜΕΑ

Τη διακήρυξή της παρουσιάζει η ΕΣΚ-ΑΜΕΑ (Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ανθρώπων με αναπηρία - Συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ) ενόψει του συνεδρίου της ΕΣΑΜΕΑ που ξεκινά αύριο Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

Μεταξύ άλλων η ΕΣΚ-ΑΜΕΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση και την ΕΕ για την επίθεση που έχουν εξαπολύσει και κλιμακώνουν με την πολιτική τους στα δικαιώματα των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, των γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ.

Όπως σημειώνει: «Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο ασυμβίβαστο αγώνα μαζί με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, την κοινωνική συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα που πλήττονται από αυτή την πολιτική».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμένου έχει δεσμευτεί απέναντι στην ΕΕ και το κεφάλαιο να εφαρμόσει αυτήν τη βάρβαρη πολιτική. Σε όλη αυτή τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε αντιτάσσουμε τον ασυμβίβαστο ενωμένο αγώνα μας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους γιατί όλοι μαζί με καλή οργάνωση και στόχευση μπορούμε να αποσοβήσουμε μέτρα, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις με τον αγώνα μας για τη συγκρότηση μιας πανίσχυρης λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας όλων αυτών που χτυπιούνται από αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων της πόλης και των φτωχών αγροτών, των ανάπηρων, των νέων, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Για να παλέψουμε και να κατακτήσουμε μια άλλη κοινωνία και μια άλλη εξουσία που στο κέντρο θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και όχι το κέρδος.

Ένα πρώτο βήμα για να αλλάξει η κατάσταση στο αναπηρικό κίνημα είναι να απομονώσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ γιατί στάθηκαν αρωγοί όλα αυτά τα χρόνια στην πολιτική της ΕΕ, των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων.

(...) Μία είναι η διέξοδος!

Μαζικοποιούμε τους συλλόγους μας, παραμερίζουμε αυτούς που τους έχουν κάνει σφραγίδες ή επιχειρήσεις. Βάζουμε τέρμα στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Ας θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι, τίποτα ποτέ δεν χαρίστηκε. Με σκληρούς αγώνες κατακτήθηκαν ωράρια, συντάξεις, Κοινωνική Ασφάλιση, περίθαλψη, επιδόματα, Ειδικά Σχολεία.

Δυναμώνουμε τη ΣΕΑΑΝ, τον αγωνιστικό ριζοσπαστικό πόλο στο αναπηρικό κίνημα που με συνέπεια εδώ και 16 χρόνια και με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των αναπήρων και των οικογενειών τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα αντιπάλεψαν στα ίσα την αντι-αναπηρική πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών με αδιαλλαξία και σταθερότητα. Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια, συγκροτούμε Επιτροπές Αγώνα σε όλη την Ελλάδα».
Παρακάτω παρατίθεται ολόκληρη η διακήρυξη της ΕΣΚ ΑΜΕΑ σε μορφή PDF.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΚΑΜΕΑ έχει καταγγείλει τον αποκλεισμό από τις αρχαιρεσίες του ψηφοδελτίου των αγωνιστικών δυνάμεων στο αναπηρικό κίνημα (συνδυασμός της ΕΣΚ-ΑΜΕΑ) με πρόσχημα ότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό η συγκρότηση συνδυασμών (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Συνημμενα Αρχεια

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΣΚ-ΑΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου